Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лорка.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
65.54 Кб
Скачать

4. Висновок

Як сказано в статті Н. Маліновської «Найбільш сумна радість» (передмова до вибраних творів Лорки) «і життя і поезія Лорки обірвані на півслові». Але така цікава особистість не могла не залишити сліду в іспанській і світовій літературі.

Лорка і справді залишив помітний слід у світовій культурі. Зокрема у 1959 році Йосиф Бродський присвятив іспанському поету вірш «Означення поезії». Про його життя знято чимало документальних та художніх фільмів («Лорка, смерть поета», «Божественне світло» - про Лорку-бідняка, що страждає на амнезію та живе на околицях Гренади; «Відлуння минулого» (або «Маленькі залишки»), що розповідає про стосунки Лорки і Сальвадора Далі).

Твори поета були перекладені багатьма мовами світу, а сам він вважається народним героєм та, безсумнівно, одним з кращих поетів ХХ століття.

5. Список використаної літератури:

1. Библиотека всемирной литературы — М.: Художественная литература, 1975. — Т. 170. Поэзия Латинской Америки. — С. 669.

2. Можаева А.Б. Внуки Гонгоры// Культ как феномен литературного процесса: автор, текст, читатель. М.: ИМЛИ, 2011, с.252-265

3. Федерико Гарсиа Лорка. Избранные произведения в двух томах. Стихи. Театр. Проза. Том. 2 – М., "Художественная литература", 1986

4. Федеріко Ґарсіа Лорка Поет у Нью-Йорку – Журнал "Світовид", Число ІІІ (32), липень-вересень, 1998. – С.5-51.