Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
50.14 Кб
Скачать

Розвиток Євразійської патентної організації

Програма розвитку Євразійської патентної організації на 2010 - 2014 роки розроблена на виконання рішень двадцять другого засідання Адміністративної ради Євразійської патентної організації (10-12 листопада 2009 р) відповідно до документа «Основні напрямки розвитку Євразійської патентної організації на 2010 - 2014 роки », прийнятим Адміністративною радою Євразійської патентної організації за основу.[6]

Програма була схвалена на двадцять третьому (сімнадцяти черговому) засіданні Адміністративної ради Євразійської патентної організації (8-10 листопада 2010 р.)

У Програмі представлені стратегічні цілі, основні напрями розвитку Євразійської патентної організації та відповідні їм завдання (підзадачі) на 2010-2014 роки із зазначенням цільових індикаторів, якісних і кількісних показників виконання Програми, а також проекти, передбачувані до реалізації за відповідними завданнями (підзадач) відповідно до основними напрямками розвитку Євразійської патентної організації.

Проекти представлені у вигляді відповідних паспортів (всього 61 паспорт проекту). Для кожного проекту визначено пріоритет. Реалізація проектів залежить від фінансових можливостей Євразійської патентної організації і здійснюватиметься при суворому обліку пріоритетів. При складанні бюджету Євразійської патентної організації на черговий рік уточнюватимуться вартісні показники проектів і, на основі прогнозних показників дохідної частини, будуть відбиратися проекти для включення в бюджет конкретного року.

Пріоритети проектів по кожному напрямку будуть уточнюватися для кожного року відповідно до фінансових можливостей Євразійської патентної організації на майбутній рік і показниками, досягнутими в попередні роки.

В рефераті представлені стратегічні цілі та основні напрямки розвитку Євразійської патентної організації на 2010-2014 роки, наведено перелік завдань (підзадач) по кожному з напрямків, очікувані результати, якісні та кількісні показники виконання Програми.

Основні напрямки розвитку організації

Відповідно до Євразійської патентної конвенції основною метою установи Євразійської патентної організації стало виконання адміністративних завдань, пов'язаних з функціонуванням Євразійської патентної системи та видачі євразійських патентів.[7] Збільшення кількості користувачів Євразійської патентної системи та стабільність функціонування ЄАПО залежать від успіхів у досягненні головних стратегічних цілей:

I. Зміцнення і подальший розвиток євразійської патентної системи

II. Забезпечення видачі надійних євразійських патентів за рахунок вдосконалення функціонування Євразійського патентного відомства (ЕАПВ).

Відповідно до головними стратегічними цілями визначено основні напрями розвитку ЄАПО. Ними є:

1. Удосконалення нормативного правового забезпечення діяльності ЄАПО;

2. Удосконалення процедур подання та експертизи євразійських заявок, видачі євразійських патентів та публікації євразійських патентних документів;

3. Удосконалення та розвиток системи формування та розповсюдження патентної інформації;

4. Удосконалення технічного та технологічного забезпечення діяльності ЕАПВ;

5. Розвиток співробітництва ЕАПВ c національними патентними відомствами держав - учасниць Євразійської патентної конвенції (Конвенції) та інших держав, міжнародними організаціями;

6. Удосконалення кадрової політики;

7. Розвиток роботи в галузі пропаганди діяльності ЄАПО.

Взаємозв'язок між головними стратегічними цілями та основними напрямками розвитку ЄАПО представлена ​​в таблиці 1.

Здійснення проектів і комплексу заходів щодо кожного з вищевказаних напрямків дозволить підтримувати сучасний рівень інформаційного забезпечення ЕАПВ і національних патентних відомств держав - учасниць Конвенції при вирішенні поставлених Конвенцією адміністративних завдань, забезпечити необхідні умови для здійснення основних функцій регіонального патентного відомства з проведення експертизи та видачі євразійських патентів, розвитку співпраці між ЕАПВ і національними патентними відомствами, збереження і своєчасного оновлення технічних засобів і підтримки інформаційної безпеки, розвитку взаємодії з заявниками та патентовласниками і розповсюдження патентної інформації, а також забезпечити соціальний захист посадових осіб ЕАПВ і зберегти трудовий колектив ЕАПВ, націлений на створення міждержавної системи одержання охорони винаходів на основі єдиного євразійського патенту, що діє на території всіх держав-учасниць Конвенції.