Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

звіт на лабораторну №3

.docx
Скачиваний:
75
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
369.52 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Черкаський політехнічний технікум

Звіт з практичної роботи №3

З дисципліни "Основи программної інженерії"

Тема: «Створення діаграм діяльності»

Перевірив роботу викладач: Виконав роботу:

Трембовецька Т.В. студент гр. ПС2-1

__________________ Артеменко Богдан

Черкаси 2012

Мета роботи: отримати навички побудови діаграм діяльності.

Опорні віхи роботи:

  • Для створення діаграми дій необхідно клацнути правою кнопкою миші по Поданню Варіантів Використання і в меню вибрати пункт New > Activity Diagram, ввести її ім'я, після чого двічі клацнути по ній в браузері, щоб відкрити її.

  • Результат побудови діаграми зображений на рис. 1. (Діаграма діяльності бізнес-процесу)

  • Створення діаграми діяльності потоку події варіанти використання "Робота із замовленням"

Потік подій варіанти використання "Робота із замовленням" складається з головне потоку, під-потоків і альтернативних потоків. Щоб не захаращувати діаграму покажемо потік подій на кількох діаграмах діяльності. На першій з них (умовно назвемо її головної) покажемо дії для основного потоку і пов'язаний з ним альтернативний потік (рис. 2). Під-потоки можна буде показати шляхом декомпозиції відповідного дії головної діаграми.

  • На рис. 3 показана діаграма діяльності для під-потоку "Додати замовлення", яка є декомпозицією дії "Додати замовлення" головною діаграми діяльності.

ВИСНОВОК______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________