Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
seminari_politologiya.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
720.9 Кб
Скачать

Критерії модульно-рейтингової оцінки знань з курсу «Політологія»

Політичні і соціально-економічні зміни в сучасній Україні охоплюють усі сфери життєдіяльності, включаючи й вищу освіту. Українське суспільство визначило орієнтир на входження в освітній і науковий простір Європи, здійснює модернізацію освітньої діяльності в контексті європейських вимог. Однією з передумов входження України до єдиної Європейської сфери вищої освіти є реалізація системою вищої освіти України Болонського процесу. Одним із завдань цієї реалізації є запровадження передбаченої Болонською декларацією кредитно-модульної системи, аналогічній ECTS (найбільш поширеній у європейських університетах системі взаємного зарахування та накопичення кредитів). Кредитно-модульна система організації навчання серед іншого передбачає впровадження модульно-рейтингової технології оцінювання знань студентів та діагностики рівня компетентності майбутніх фахівців.

Враховуючи названі моменти, виклад навчального матеріалу з курсу «Політологія» супроводжується розробленою викладачами кафедри модульно-рейтинговою оцінкою знань студентів. В основу курсу покладено пошуково-самостійний принцип: студенти самостійно під керівництвом викладача опрацьовують ряд завдань у письмовій формі, у формі практичних індивідуальних завдань та досліджень, підготовки періодичних матеріалів. Курс «Політологія» доповнюється екологічною компонентою, яка є складовою навчального процесу у НЛТУУ.

Вивчення основного курсу «Політологія» відбувається за двома змістовними модулями, після вивчення яких викладачі підбивають підсумки і результати навчання подають у деканат факультетів.

Робота студентів при вивченні курсу поділяється на два модуля. Перший модуль – це підготовка і робота студентів на семінарських заняттях. Заняття передбачають підготовку студентами усних виступів, письмових робіт (наприклад, у вигляді тематичного письмового опитування з попередньо вивченого матеріалу, політологічних диктантів, фіксованих виступів з питань екологізації). Кількість можливих балів, набраних студентом складається з кількості отриманих на семінарських заняттях і самостійного опрацювання однієї теми курсу:

  • 5 × 16 сем. занять = 80 балів ׃ 2 = 40 балів

  • тема самостійного опрацювання: зарах.;

  • СРС (конспекти) - 5 балів;

  • колоквіум по індивідуальних завданнях - 5 балів;

  • модульна контрольна робота № 1 - 10 балів;

  • модульна контрольна робота № 2 - 10 балів;

  • практична робота студентів (відвідування музеїв в поза

аудиторний час, участь в заходах, які проводить кафедра,

участь в студентських наукових конференціях) - 10 балів.

ВСЬОГО - 80 балів

Іспит (максимум) - 20 балів

Загальна кількість можливих балів - 100

У випадку відсутності студента на семінарському занятті і невчасній відробці пропущеної теми з загальної кількості зароблених балів знімається 5 балів, пропущеної лекції 2 бали.

У випадку здачі реферата ( відпрацювання теми в конспекті чи інща форма) зняті бали доплюсовуються. Якщо студент прагне отримати за цю тему бали, здає її індивідуально усно у формі узгодженій з викладачем.

Модульно-рейтингова система оцінки знань з курсу «Політологія» передбачає проведення другого модуля – колоквіум, практична робота студентів та опрацювання студентами тем, що виносяться на самостійне вивчення. Кількість і назва тем визначається робочою програмою курсу. Отже, після опрацювання усього програмного матеріалу студент може набрати максимальну кількість балів – 80. Студенти спеціальностей, на яких передбачений іспит, як форма підсумкового контролю, можуть отримати на ньому максимум 20 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]