Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЛЯ СТАЦІОНАРА!!!!! фахова практика_заочники_Та....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
647.68 Кб
Скачать

2.2. Внутрішній та зовнішній контроль діяльності підприємства

В другому розділі звіту необхідно проаналізувати стан внутрішньогосподарського контролю на підприємстві, та дослідити підпорядкованість підприємства зовнішнім контролюючим органам, періодичність перевірок, звітність до цих огранів та сплачені штрафи. Рекомендується навести схему підпорядкування підприємства контролюючим органам і яка бухгалтерська інформація передається до цих установ.

Структура другого розділу звіту наведена а Таблиці 2.2.

Таблиця 2.2

Структура другого розділу звіту з фахової практики

№ з/п

Підпункт

Загальна характеристика робіт

Подається в додатки до звіту

1

2

3

4

1

Організа-ція внутріш-нього контролю

Дослідити організацію пропускного режиму працівників, ввезення, вивезення товарно-матеріальних цінностей; своєчасність і правильність оприбуткування товарно-матеріальних цінностей; наявність первинної документації на всіх господарських операціях; розподіл функціональних обов'язків посадових осіб, які наділені функціями санкціонування; забезпечення належних умов зберігання на підприємстві;

Вивчити документальне оформлення відпуску товарно-матеріальних цінностей у виробництво, для господарських потреб та на сторону.

Проаналізувати дотримання норм витрачання відпущених товарно-матеріальних цінностей, стан складського господарства, його забезпеченість, стан аналітичного обліку на складах, дотримання касової дисципліни.

Виявити наявність штрафів, їх причини, своєчасність сплати, а також непродуктивних та позареалізаційних витрат (їх причини).

Ознайомитись із станом інвентаризаційної

Наказ про призначення постійно-діючої інвентаризаційної комісії (за бажанням), графік проведення інвентаризаційної роботи на підприємстві, наказ про проведення інвентаризації, інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей, звіряльна відомість результатів інвентаризації товарно-матеріальних

Продовження табл.2.2

1

2

3

4

роботи на підприємстві, складом постійно-діючої інвентаризаційної комісії, строками проведення планових інвентаризацій, планом-графіком проведення інвентаризаційної роботи на підприємстві. Навести приклади результатів інвентаризації на підприємстві за минулі роки.

Документально оформити процес планової інвентаризації основних засобів або грошових коштів

цінностей, Акт про результати інвентаризації наявних грошових коштів

2

Зовнішнй контроль діяльнос-ті підприє-мства

Ознайомитись з функціями Державної контрольно-ревізійної служби України, вивчити фінансові санкції та адміністративні штрафи, що застосовуються до суб’єктів підприємницької діяльності ДКРС.

Ознайомитись із структурою Державної податкової служби, її правами, видами і порядком проведення податкових перевірок, порядком застосування фінансових санкцій та стягнення податкової заборгованості, порядком оскарження рішень податкової адміністраці.

Вивчити періодичність подання і види звітності, що подаються до податкової служби.

Вивчити особливості проведення перевірок діяльності підприємства іншими контролюючими органами (фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування, пенсійний фонд, органи захисту прав споживачів, комітет з нагляду за охороною праці, санітарно-епідеміологічна служба, ограни пожежного нагляду). Охарактеризувати звіти, що подаються до цих служб і фондів, періодичність їх подання та перевірок.

Ознайомитись зі змістом матеріалів перевірок різними контролюючими органами діяльності підприємства, здійснити аналіз виявлених на підприємстві недоліків та встановити їх причини.

Схема підпорядкування підприємства зовнішнім контролюючим органам, матеріали перевірок (за бажанням)

Продовження табл.2.2

1

2

3

4

Для філій, дочірніх підприємств проаналізувати порядок подання звітності до материнського підприємства (для дочірніх компаній), головної дирекції і т.д.