Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЛЯ СТАЦІОНАРА!!!!! фахова практика_заочники_Та....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
647.68 Кб
Скачать

Розділ ііі Оформлення та порядок захист звіту з фахової практики

3.1. Вимоги до оформлення звіту

До проходження практики студенту від університету видається договір, що підписується керівником підприємства, на якому проходить практика і засвідчується круглою печаткою. Дві ксерокопії підписаного договору передаються керівникові практики від вузу перед захистом звіту.

Схема звіту повинна повністю співпадати з розділами практи­ки. Звіт складається з пояснюючої записки і додатків, повинен бути максимально конкретним і повністю опиратись на матеріали підприємства, які додаються до звіту. В звіті відображається фактичний стан первинного і бухгалтерського обліку та контрольної роботи. Якщо на підприємстві за цими питаннями є відхилення від інструктивних матеріалів, то в звіті даються відповідні критичні зауваження.

Якщо в практичній діяльності підприємств спостерігається відхилення від типових форм первинних документів, необхідно роз­глянути і охарактеризувати використання нетипових форм з відміткою про те, що для цих цілей є відповідні типові форми. Теж саме стосується використання рахунків не передбачених Інструкцією.

В текстовій частині звіту по кожній темі обов'язково повинні бути посилання на додатки. Для цього всі додатки нумеруються великими літерами алфавіту крім Г, Є, І, Ї, Й, ,О, Ч, Ь. Додатками являються копії всіх документів або ж заповнені від руки бланки, які передбачені програмою практики і використовуються на підприємстві.

При підготовці документів до звіту потрібно враховувати, що вони повинні бути, як правило, ув'язані між собою.

Текстова частина звіту повинна складати не більше 50 сторінок формату А4. Шрифт Тimes New Roman 14, міжрядковий інтервал 1,5, абзацний відступ 1 см. або написані від руки.

Текстова частина і додатки підшиваються в картонну папку (за допомогою ниток). Форма титульного листа приведена в додатку Б. на внутрішню сторону обкладинки звіту приклеюється конверт, в який вкладається щоденник.

Звіт захищається студентом в комісії, яка оцінює результати проходження практики.

На титульній сторінці звіту з практики та на останній сторінці текстової частини ставиться підпис керівника підприємства, завірений печаткою.

Щоденник оформляється за формою, наведеною в Додатку А. Печатка підприємства ставиться на сторінці 2 щоденника біля надписів «Прибув на підприємство» та «Вибув з підприємства», на сторінці 5 – завіряється відгук керівника практики від підприємства. Підпис керівника практики від підприємства ставиться в щоденнику на сторінках 2, 4 та 5.

3.2. План - графік проходження та захисту фахової практики

Рекомендований кафедрою план-графік проходження фахової практики подано в Таблиці 3.1.

Таблиця 3.1

План-графік проходження фахової практики

№ з/п

Дата

Перелік робіт

1

19.02

Збори з питань проведення фахової практики

2

23.02-22.03

Загальний термін проходження фахової практики згідно навчальних планів

3

23.02-22.03

Загальний термін проходження фахової практики фактично на підприємстві

4

27.02

Консультації з питань бухгалтерського обліку

5

03.03

Звіт керівнику практики в частині проходження практики з бухгалтерського обліку і аудиту (розділ 1)

6

06.03

Консультації з питань контролю і аудиту

7

12.03

Звіт керівнику практики в частині практики з контролю і аудиту (розділ 2 і 3)

8

17.03

Консультації з питань економічного аналізу

9

19.03

Представлення звіту про проходження практики на перевірку

10

22.03

Захист звіту про проходження практики