Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZ_k_diplomu_KMM_10-32.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
4.2 Mб
Скачать

2.1.2. Ригель порталу

Ригель порталу зварної листової конструкції, шарнірно спираючись на опори ферм і на стягуючі гідроциліндри, утворює горизонтальний майданчик, на якому приварено опорне кільце з фланцем для установки на нього опорно-поворотного пристрою і верхньої поворотної будови крану.

До двох бічних протилежних балок ригеля знизу приварені провушини для шарнірного кріплення стягуючих гідроциліндрів, а по зовнішніх сторонах цих балок - прямокутні фланці для кріплення до них холостих пневмоколісних візків. У центрі ригеля його балки і ребра жорсткості приварюються до вертикальної труби, яка утворює наскрізний отвір по вертикальній осі ригеля. Нижній торець труби, що виступає, закінчується фланцем, до якого кріпиться фланець телескопічного гідроциліндра, який проходить через вказаний отвір в ригелі, відповідний отвір в поворотній платформі і розміщується між опор шарнірів гойдання стріли.

Телескопічний гідроциліндр призначений для початкового підйому порталу з транспортного в робоче положення до висоти 4,55 м. чи для опускання порталу з цієї висоти у зворотному напрямі.

Основні параметри гідроциліндра :

– Тип - телескопічний з двома східцями підйому, двосторонньої дії;

– Хід телескопа загальний, мм - 4550

– Хід телескопа одного ступеня, мм - 2750

– Внутрішній діаметр циліндра першому ступеню, мм - 400

  • Внутрішній діаметр циліндра другому ступеню, мм - 330

– Діаметр штока циліндра другому ступеню, мм - 200

– Швидкість ходу телескопа, м/мін - 1,0

Розрахунковий тиск олії в усіх гідроциліндрах порталу прийнятий рівним 160 кг/см2

2.1.3. Виносна опора

Виносна опора є зварною листовою балкою коробчатого перерізу, на якій встановлені гідравлічний домкрат з опорною плитою і здвоєні опорні колеса з гідропідвіскою.

Балка виносної опори одним кінцем кріпиться за допомогою вертикальної осі до опори ферми порталу, а її поворот в горизонтальній площині і фіксація в заданому положенні здійснюється за допомогою гідроциліндра.

При виконанні краном вантажних операцій він спирається на усі чотири гідродомкрати і розвантажує пневмоколеса ходових візків. Вертикальність осі обертання крану забезпечується за допомогою вказаних гідродомкратів і стежачої системи.

Опорні колеса включаються в роботу під час пересування крану в робочому положенні без вантажу і з вантажем на мінімальному вильоті, забезпечують стійкість крану і зменшення навантаження на пневмоколеса ходових візків.

Кожна колісна опора є двома колесом з обгумованими ободами, встановленим на балансирній балці, яка дає можливість гойдання коліс при нерівностях поверхні території. Віссю гойдання служить, вісь штока гідроциліндра гідравлічної Підвіски колеса, встановлена в отворах проушин балансирної балки.

Опорні колеса за допомогою гідроциліндра можуть підніматися від поверхні території і опускатися до зіткнення з нею, а також обертатися відносно вертикальній осі разом з штоком гідроциліндра і фіксуватися в заданому положенні залежно від напряму руху крану (через кожні 30 град.).

Напрям руху крану на причалі уздовж підкранової рейки контролюється спеціальними двухребордними підпружиненими катками, встановленими на балансирній балці кожної пари опорних коліс.

При підготовці крану для перекладу в транспортне положення опорні плити домкратів і опорні колеса піднімаються, і виносні опори за допомогою гідроциліндрів обертаються на 90 град. Після укладання порталу в транспортне положення виносні спори виявляються піднятими.

Таблиця 2.1 - основні параметри гідроциліндрів виносної опори.

№ п./п.

Найменування параметра, розмірність

Гідроциліндри

гідравлічного домкрата

гідропідвіски опорних коліс

1.

Тип

Одноступінчатий двосторонньої дії

2.

Хід поршня, мм

600

350

3.

Внутрішній діаметр циліндра, мм

300

130

4.

Діаметр штока, мм

160

70

5.

Швидкість ходу поршня, м/с

0,02

0,02

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]