Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
puzkoind_nazarenko.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
29.46 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Київський національний університет

будівництва і архітектури

Індивідуальна робота

з дисципліни :

Ліцензування та патентування продукції

Роботу виконав:

студент групи ІТЕП-52

Пузько О.О.

Роботу прийняв:

Назаренко І.І.

Київ 2012

Загальні відомості

1.1. Повне найменування системи та її умовне позначення Повне найменування системи - Генералізація віртуальних архітектурних моделей будівель і споруд з картографічною прив’язкою до території забудови.

2.1. ПРИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМИ

Система призначена для інтерактивної графічної візуалізації просторових даних, для збору, зберігання та надання даних (атрибутивних, семантичних, графічних), що описують властивості об’єктів, що входять до Системи. Усі дані та об’єкти мають прив’язку до географічних даних. Створення Системи дозволить реалізувати потужний багатофункціональний інструмент для вирішення найширшого спектру завдань, який гармонійно доповнить і розширить існуючі інформаційні системи та підходи при управлінні областю за рахунок застосування найсучасніших тривимірних геоінформаційних систем. Розробляється система є потужною аналітичною, графічною, логістичної системою, що дозволяє вирішувати завдання, що виникають при роботі обласного та міських управлінь, ситуаційних центрах, екології, будівництві, промисловості.

2.2. Цілі створення системи

Головною метою створення Системи є геоінформаційне забезпечення роботи державних органів, організацій та установ, що беруть участь в управлінні, розвитку та забезпеченні життєдіяльності на базі сучасних технологій інтеграції і візуалізації даних, включаючи:

- створення і ведення ГІС-платформи, що забезпечує роботу з геопросторовимфи даними та інтеграцію географічних даних з іншими видами матеріалів;

- створення та ведення Єдиного банку даних геопросторової інформації

- розробка програмних комплексів (модулів) для проведення ситуаційного аналізу і моделювання, у тому числі з використанням ситуаційних 3D-моделей на єдиній топографогеодезичних підоснові.

Система покликана забезпечити розвиток інформаційних технологій Ульяновської області, і створюється для інформаційного забезпечення державних органів, інших зацікавлених юридичних і фізичних осіб.

Об’єктами і елементами обліку системи є інформація, необхідна для розвитку, функціонування та забезпечення життєдіяльності Ульяновської області, яка використовується державними органами, організаціями, що здійснюють свою діяльність у процесі управління розвитком регіону.

3. ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ’ЄКТА

3.1. Загальні відомості

Об’єктом автоматизації Системи є сукупність процесів формування, ведення і наповнення геопросторовими і тематичними даними функціональних компонентів ГІС для забезпечення ефективної геоінформаційної підтримки користувачів Системи. Система базується на існуючих в області ГІС-системах, даних і механізмах взаємодії відомств.

3.2. Особливості предметної області як об’єкта автоматизації До особливостей предметної області, як об’єкта інформатизації (автоматизації), можна віднести:

• різноманітність вирішуваних завдань і одержуваних запитів, а також звітних форм (у тому числі відповідей на запити);

• взаємозв’язок (по інформаційній базі) розв’язуваних завдань - вихідні дані одних завдань можуть бути вхідними для інших;

• територіальна розподіленість точок реєстрації та зберігання даних;

• велика кількість проміжних і звітних документів. В цілому предметна область Системи може бути віднесена до об’єктів інформатизації (автоматизації) з розподіленою організаційною структурою (відомства, організації, окремі фахівці), тісними інформаційними взаємозв’язками і з дискретним характером обробки значних обсягів інформації.

4. ВИМОГИ ДО СИСТЕМИ

4.1. Вимоги до системи в цілому

Система повинна являти собою програмний комплекс, що складається з геоінформаційної бази даних, а також базового та спеціалізованого програмного забезпечення.

Геоінформаційна база даних Системи повинна включати в себе інформацію, яка представляє собою набір відомостей, сформованих за окремими групами даних, що дозволяють поетапно поповнювати інформаційну базу даних Системи. Формування тих чи інших частин бази даних Системи може відбуватися поетапно, в залежності від сформованих потреб у встановленому порядку. Створення даних геоінформаційної бази даних повинне здійснюватися за технологіями Інформап, зокрема з використанням програмного комплексу Photomap.

Програмне забезпечення повинно складатися з таких компонентів:

Базове програмне забезпечення (операційна система, система управління базами даних).

Спеціалізоване програмне забезпечення призначене для тривимірного представлення робочої області та виконання різних завдань і функцій.

Інтерфейс даного програмного забезпечення повинен складатися з картографічної області з відображенням тривимірних моделей об’єктів і області виконуваних завдань (підсистем) і функцій.

Таким чином, створення Системи переслідує досягнення наступних основних цілей:

• створення управлінської геоінформаційної системи для вирішення широкого спектру завдань;

• підвищення ефективності та оперативності прийняття оптимальних рішень завдань регіонального рівня;

• можливість моделювання різних варіантів розвитку обласних процесів;

• можливість надання послуг, заснованих на використанні тривимірних даних і інтегрованих інформаційних баз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]