Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прокурорський нагляд за додержанням законів орг....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
509.95 Кб
Скачать

Задачі і завдання

1. Зобразіть у вигляді таблиці за нижченаведеним зразком, органи, які проводять оперативно – розшукову діяльність та органи прокуратури, які здійснюють за ними нагляд.

п/п

Орган, який проводить оперативно – розшукову діяльність

Орган прокуратури, який здійснює нагляд

1.

Кримінальна, транспортна та спеціальна міліція, спеціальні підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю, судова міліція

Головне управлінню нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства ГПУ; Відділи нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратур областей та прирівняних до них

2. Дізнавач податкової міліції Личаківського району м. Львова капітан податкової поліції Зайченко М.П. направив затверджене начальником цієї служби полковником податкової міліції Петренком Г.О. окреме доручення на ім’я начальника оперативно-розшукового і начальника оперативно-технічного підрозділів УБОЗ Львівської області наступного змісту:

"У моєму провадженні знаходиться кримінальна справа №126784 порушена за фактом ухилення від оподаткування в особливо великих розмірах генеральним директором фірми "Перун", а також погрозах вбивством свідкам. З матеріалів кримінальної справи вбачається, що у співучасті у вчиненні злочину, підозрюється Іванов Володимир Петрович, 1980 року народження, який працює охоронцем фірми "Перун", та проживає за адресою: м. Львів, вул. Ряшівська, 12.

21 серпня 2010 р. отриманий дозвіл судді районного суду Попова В. П. на зняття інформації з каналів зв’язку, а саме службового та мобільного телефонів - Іванова В.П.

На підставі викладеного в порядку взаємодії прошу Вас доручити підлеглим Вам співробітникам встановити прослуховування і зробити запис телефонних переговорів вищенаведеного абонента, які мають стосунок до розслідуваної кримінальної справи, а також перевірити оперативно-розшуковим шляхом відомості, які будуть зафіксовані в ході прослуховування переговорів.

В процесі прослуховування переговорів та їх оперативно-розшукової перевірки необхідно:

1) отримати відомості, які можуть бути доказами у розслідуваній кримінальній справі;

2) встановити зв'язки громадянина Іванова В.П. з особами, можливо, причетними до вчинення розслідуваного та інших злочинів.

Протоколи про результати зняття інформації з каналів зв’язку прошу надавати мені, а після 20 вересня 2010 р. - слідчому, у провадження якого мною буде скеровано кримінальну справу».

1. В ролі прокурора дайте правову оцінку доручення дізнавача, скерованого керівникам оперативно-розшукового і оперативно-технічного підрозділів.

2. Які правові підстави прокурорського нагляду за законністю дачі органами розслідування доручень органам, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність?