Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_ukrainska_slovesnist.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
181.25 Кб
Скачать

III. Порядок організації самостійної та індивідуально-консультаційної роботи, поточного та підсумкового оцінювання знань студентів з дисципліни «Українська словесність»

3.1. Поточний контроль знань студентів

3.1.1. Мета поточного контролю

Поточний контроль знань має на меті виявити якісний рівень навчального процесу та його результатів у міжсесійний період, під час аудиторних (лекцій, семінарських, практичних занять) та індивідуальних занять, перевірки самостійно виконаних студентами індивідуальних завдань, передбачених навчальною програмою дисципліни.

Поточний контроль знань студентів має діапазон оцінювання 50-0 балів за такою схемою:

п/п

Вид роботи

Зміст роботи

Оцінка в балах

1

Обов’язкові завдання

Перевірка засвоєння студентами теоретичних знань та набуття практичних навиків:

а) семінари-дискусії, активність роботи в міні-групах, відгук про твір сучасної української літератури, колоквіум, виконання завдань кейсу, презентація сучасних фахових словників (захист), анотація

Активна участь у семінарах-дискусіях, роботі міні-груп, виступи

9

б)вступний тест-контроль, експрес-опитування, тест-контроль, публічний виступ, мовностилістичний аналіз текстів, лексичні, граматичні завдання, переклад, редагування

Правильність та повнота відповідей

21

2

в) підсумковий модульний контроль

Якість виконання модульних завдань

10

3

Вибіркові завдання

Творча робота, наукова робота

Оцінювання якості підготовлених матеріалів

10

(два види завдань за вибором студента)

Роботу студентів оцінюють на семінарських та практичних заняттях, під час дискусій, мозкового штурму, роботи в міні-групах тощо. Велике значення має якість виконання контрольних зрізів у формі експрес-опитування, експрес- або тест-контролю, підготовка та презентація сучасних фахових словників та новинок сучасної української художньої літератури тощо.

Рівень знань студентів під час роботи на семінарських заняттях оцінюють у діапазоні від 0 до 30 балів.

Обов’язковим завданням для студентів є виконання модульної контрольної роботи, яка є видом проміжково-модульного контролю знань, та охоплює основні питання теоретичного курсу, виявляє практичні вміння та навики, здобуті студентом під час вивчення курсу. Модуль проводять за графіком на передостанньому занятті й оцінюють у діапазоні 10—8—6—0 балів. Завдання к/р містять як теоретичні питання, так і практичні завдання різного рівня складності.

Самостійна робота студентів полягає в:

  • опрацюванні теоретичних основ лекційного матеріалу;

  • підготовці завдань для самостійного опрацювання (кейс);

  • опрацюванні лексичного та граматичного мінімуму;

  • підготовці до семінарських занять;

  • підготовці до модульної контрольної роботи, поточних тест-контролів.

З урахуванням змісту, мети та основних завдань, самостійна робота студента має такі різновиди: самостійна підготовка до аудиторних занять, підготовка та захист рефератів; підготовка завдань усіх етапів кейсу; опрацювання лексичного та граматичного матеріалу; підготовка презентацій; виконання творчих завдань та науково-дослідна робота (підготовка до проблемних дискусій, парламентських слухань, участь у наукових студентських конференціях, олімпіадах, конкурсах, наукова робота студентів у науковому гуртку та літературній студії кафедри).

Важливим складником самостійної роботи студента, що сприяє налагодженню повноцінного діалогу між студентом та викладачем, є індивідуальні завдання. Їх вмотивоване використання в навчальному процесі сприяє якісному закріпленню на практиці отриманих теоретичних знань з курсу, визначенню рівня, обсягів вивченого. Такі завдання виконують навчально-контрольну, тренувальну, коригувальну функції, в комплексі з іншими навчальними засобами сприяють утвердженню диференційного підходу до кожного студента, індивідуалізації навчання (правописні тренінги, лексичні та граматичні завдання тощо).

Науково-дослідна робота студента полягає перш за все в участі в роботі наукового гуртка кафедри, який об′єднує зацікавлених мовно-літературною проблематикою, підготовці матеріалів, обговоренні на засіданнях, участі в наукових студентських конференціях, олімпіадах, семінарах тощо.

Творча діяльність студента, враховуючи гуманітарну специфіку кафедри, охоплює участь у літературній студії та виховних заходах кафедри, онлайновий діалог з викладачами на сайті кафедри, де представлено творчі доробки студентів тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]