Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_ukrainska_slovesnist.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
181.25 Кб
Скачать

3.1.2. Форми поточного контролю

Поточний контроль здійснюють під час проведення семінарських, практичних та самостійних (індивідуальних) занять. Основними формами поточного контролю з дисципліни є проведення семінарів-дискусій, парламентських слухань, активність роботи в міні-групах, презентація, колоквіум, а також експрес-опитування, експрес-контроль, тест-контроль, модульний контроль. Під час проведення аудиторних занять враховують регулярну й активну роботу студента, що виявляє відповідний рівень знань теоретичного та практичного матеріалу. Відповідь студента повинна бути самостійною, повною, чіткою, демонструвати творчий підхід до опрацювання матеріалу програми.

3.1.3. Оцінювання результатів поточного контролю Об’єкти поточного контролю

Об’єктами поточного контролю знань студентів є такі види їхньої навчальної діяльності:

  • активність роботи студентів, якість виконання завдань та участь у семінарських та практичних заняттяхдискусіях, парламентських слуханнях, робота в міні-групах тощо;

  • якість виконання контрольних робіт (експрес-опитування, експрес- або тест-контроль, лексичні та граматичні завдання, редагування, переклад) ;

  • виконання модульних завдань;

  • презентація сучасних фахових словників, новинок сучасної української художньої літератури;

  • участь у науковому гуртку, літературній студії, наукових конференціях тощо.

Матеріали для різних видів поточного контролю складено з урахуванням необхідного мінімуму знань, що його повинен засвоїти студент з відповідних тем; багатоваріантність забезпечує самостійність виконання завдань кожним студентом; зважаючи на значні обсяги теоретичного і практичного матеріалу для опанування, поточні види контролю складено так, щоб поступово підготувати студента до підсумкової контрольної роботи та іспиту.

3.1.4. Оцінювання активності роботи студента протягом семестру

Основний критерій, який характеризує успішність роботи студента під час проведення семінарських занять та виконання самостійних завдань, - це рівень знань, який він демонструє під час обговорення проблемних питань (дискусій, парламентських слухань), під час експрес-опитування або тест-контролів знань, виконання самостійних завдань, підготовки презентацій, участі в наукових студентських конференціях, олімпіадах, конкурсах тощо.

Поточний контроль активності та систематичності роботи студентів на семінарських заняттях передбачає проведення контрольних перевірок засвоєння теоретичних знань та набуття практичних навиків студентами. З цією метою визначено заняття, на яких є: можливість виявити рівень знань під час проведення семінарів-дискусій, роботи в міні-групах, колоквіуму, написання відгуку, анотації, перевірки виконання завдань кейсу тощо (3 заняття з максимальною оцінкою 3 бали за кожне). 10 занять з максимальною оцінкою 2 бали за кожне проводять з використанням таких видів робіт, як експрес-опитування, тест-контроль, експрес-контроль, лексичні та граматичні завдання, мовностилістичний аналіз тексту, переклад, редагування, презентація сучасних фахових словників. На першому (вступному) занятті проводять тест-контроль з метою виявлення рівня знань студентів та індивідуалізації перспективної роботи з кожним студентом. Шкала оцінювання:

3 / 2 / 1 б. — студент отримує в тому випадку, якщо він глибоко, аргументовано, логічно й послідовно, самостійно та відповідно до норм літературної мови висвітлює теоретичні та прикладні питання дисципліни.

2 / 1,5 / 0,6 б. — студент отримує, якщо в цілому виявляє достатні знання з теоретичних і прикладних питань дисципліни та норм літературної мови.

1 / 0,3 б. — студент отримує в тому випадку, коли його відповідь є поверховою, виявляє недостатні знання матеріалу, не відповідає нормам літературної мови.

0 б. — студент отримує у випадку, коли він не зміг дати правильну відповідь, розкрити основні теоретичні та прикладні питання.

Поточні контрольні роботи (тест-контролі, експрес-опитування, експрес-контроль, лексичні та граматичні завдання, переклад, редагування тощо) залежно від якості та рівня виконання завдань оцінюють максимально у 2 бали (високий рівень) - 1,5 бали (достатній рівень) – 1 бал (задовільний рівень) – 0 балів (недостатній рівень).

Презентацію сучасних фахових словників оцінюють у діапазоні 3—2—1,5—0, враховуючи глибину, обсяг обробленої інформації, аналітичний характер, нормативне мовне оформлення.

На передостанньому практичному занятті проводять підсумкову модульну контрольну роботу, максимальна сума балів за яку складає 10 балів ( за шкалою оцінювання 10 – 8 – 6 – 0).

Максимальна сума балів за теоретичні питання - 4 (ґрунтовна, повна, логічна, самостійно викладена відповідь, проілюстрована прикладами, оформлена відповідно до норм української літературної мови);

– 3 бали (неповна, проте самостійна відповідь на питання, в якій допущені незначні помилки, наявні незначні порушення норм української літературної мови);

  • 2 бали (відповідь, яка не виявляє ґрунтовного знання теоретичного матеріалу, в якій порушено логіку, послідовність та нормативність викладу думки);

  • 0 балів (неправильна відповідь на питання).

Максимальна сума балів за кожне практичне завдання – 4 (правильно виконане практичне завдання);

  • 3 бали (правильно виконане завдання, в якому є незначні помилки);

  • 2 бали (завдання, в якому є значні помилки);

  • 0 балів (невиконане завдання або неправильно виконане завдання).

Вибіркові завдання максимально можуть бути оцінені в 10 балів (два види завдань за вибором студента).

За поточний контроль знань студенти денної форми навчання можуть отримати від 0 до 50 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]