Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
C2_Admin_pravo_doc.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

4. Форми адміністративно-правового регулювання сфери господарювання

А. Здійснення публічною адміністрацією реєстрації, ліцензування, патентування, та інших процедур у сфері господарювання; забезпечення публічною адміністрацією захисту економічної конкуренції та антимонопольного регулювання; реалізації регуляторної функції держави у сфері господарювання на основі реалізації адміністративно-правових норм.

Б. Здійснення адміністративний операцій;

В. Видання індивідуальних актів публічного управління.

Г.  Видання нормативних актів; укладення адміністративних договорів;

5. Реєстрація суб’єктів господарювання це:

А. Засвідченні факту створення або припинення суб’єкта господарювання, а також вчинення інших реєстраційних дій шляхом внесення до Єдиного державного реєстру.

Б. Звернення власників суб’єкта господарювання до єдиного реєстрації.

В. Видача директору суб’єкта господарювання дозвільних документів на зайняття господарською діяльністю.

Г. Ісі вище зазначені заходи.

6. Основу ліцензування складає

А. Акт видачі ліцензії, що містить у собі як безпосередньо видачу, так і ряд підготовчих дій, що мають вирішити питання про можливість такої видачі.

Б. Проведення контролю за діяльністю ліцензіата; застосування заходів впливу (примусу) до порушників.

В. Прийом і реєстрація документів, необхідних для видачі ліцензії

Г. Отримання інформації про дійсний стан справ, особливо у тих сферах підприємницької діяльності, які впливають на безпеку життєдіяльності.

7 Патентування господарської діяльності це:

А. Придбавання суб’єктами підприємницької діяльності, предметом діяльності яких є торговельна діяльність за готівкові кошти, а також з використанням інших форм розрахунків та кредитних карток на території України, діяльність з обміну готівкових валютних цінностей (включаючи операції з готівковими платіжними засобами, вираженими в іноземній валюті, та з кредитними картками), а також діяльність з надання послуг у сфері грального бізнесу та побутових послуг.

Б. Державне свідоцтво, яке засвідчує право суб’єкта підприємницької діяльності чи його структурного (відокремленого) підрозділу займатися зазначеними в цьому Законі видами підприємницької діяльності.

В. Торговий патент не засвідчує право суб’єкта підприємницької діяльності на інтелектуальну власність.

Г. Видається за плату суб’єктам підприємницької діяльності державними податковими органами за місцезнаходженням цих суб’єктів або місцезнаходженням їх структурних (відокремлених) підрозділів, суб’єктам підприємницької діяльності, що провадять торговельну діяльність або надають побутові послуги, — за місцезнаходженням пункту продажу товарів або пункту з надання побутових послуг, а суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю через пересувну торговельну мережу, — за місцем реєстрації цих суб’єктів

9. Квотування експорту та імпорту

А. Це встановлення граничного обсягу виробництва чи обсягу певних товарів і послуг, які дозволено експортувати з території України (або імпортувати на її територію) протягом втанволеного строку, та який визначається у натуральних чи вартісних одиницях.

Б. Це граничний обсяг певної категорії товарів, який дозволено експортувати з території України (імпортувати на територію України) протягом встановленого строку та який визначається у натуральних чи вартісних одиницях

В. Це встановлення по товару (товарах) з визначенням групи країн, куди товар (товари) експортується або з яких він (вони) імпортується.

Г. Це граничний обсяг імпорту в Україну певного товару (товарів), що є об’єктом спеціального розслідування та/або спеціальних заходів, який дозволено імпортувати в Україну протягом установленого строку та який визначається в натуральних та/або вартісних одиницях виміру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]