Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
C2_Admin_pravo_doc.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Тестові завдання

1. Завдання адміністративно-правового регулювання сфери господарювання

А. Захист конкуренції у підприємницькій діяльності; захист прав споживачів; контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт; сприяння діяльності громадських організацій споживачів; забезпечення екологічної безпеки; забезпечення вчасного і в повному обсязі податків.

Б. Досягнення економічних і соціальних результатів.

В. Забезпечення пенсіями, іншими виплатами нам випадок безробіття; винахід коштів на утримання держаного апарату тощо.

Г. Розвиток підприємництва; захист прав споживачів; контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт; досягнення економічних і соціальних результатів; забезпечення вчасного і в повному обсязі податків.

2. Принципи адміністративно-правового регулювання сфери господарювання

А. забезпечення економічної багатоманітності та рівний захист державою усіх суб'єктів господарювання; свобода підприємницької діяльності у межах, визначених законом; вільний рух капіталів, товарів та послуг на території України; обмеження державного регулювання економічних процесів у зв'язку з необхідністю забезпечення соціальної спрямованості економіки, добросовісної конкуренції у підприємництві, екологічного захисту населення, захисту прав споживачів та безпеки суспільства і держави; захист національного товаровиробника; заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

Б. Верховенства права та правового закону; гласності; зв’язаності публічної адміністрації правом та підпорядкування її закону; забезпечення економічної багатоманітності та рівний захист державою усіх суб'єктів господарювання; свобода підприємницької діяльності у межах, визначених законом; вільний рух капіталів, товарів та послуг на території України; обмеження державного регулювання економічних процесів у зв'язку з необхідністю забезпечення соціальної спрямованості економіки, добросовісної конкуренції у підприємництві, екологічного захисту населення, захисту прав споживачів та безпеки суспільства і держави; захист національного товаровиробника; заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

В. Верховенства права та правового закону; гласності; зв’язаності публічної адміністрації правом та підпорядкування її закону.

Г. обмеження державного регулювання економічних процесів у зв'язку з необхідністю забезпечення соціальної спрямованості економіки, добросовісної конкуренції у підприємництві, екологічного захисту населення, захисту прав споживачів та безпеки суспільства і держави; захист національного товаровиробника; заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

3. Засоби адміністративно-правового регулювання сфери господарювання

А. реєстрації суб’єктів господарювання; ліцензування; патентування; квотування; сертифікації та стандартизації; державного замовлення; надання дотацій, компенсацій, цільових інновацій та субсидій реалізації адміністративно-юрисдикційних прав; застосування адміністративно-господарських санкцій.

Б. Переконання і примусу

В. Адміністративно-запобіжні.

Г. Засоби адміністративного припинення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]