Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Access.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.51 Mб
Скачать

Додавання поля

Спочатку в порожній бланк конструктора таблиць слід додати поля.

  1. У перший рядок стовпця Ім'я поля введіть ім'я поля, що не може бути довше 64 символів і може включати букви, числа, пробіли й інші символи, крім символів крапки (.), знаку оклику (!), надрядкового символу (“) і прямих дужок ([]). Відомості про інші обмеження на імена полів Ви знайдете в Довідковій системі Access.

  2. Перейдіть до стовпця Тип даних і виберіть тип даних для поля. Ви можете ввести поля самостійно або вибрати його в списку типів даних, який розкривається. (Стрілка списку, що розкривається, стає видимою після того, як курсор виявиться у вічку стовпця Тип даних.

  3. При виборі типу Текстовий або Числовий у полі з'являється властивість Розмір поля. Довжина текстових полів за замовчуванням – 50 символів, числових ­– довге ціле. Щоб змінити цю властивість, переконайтеся, що в нижній частині вікна конструктора розкрита вкладка Загальні. Далі для текстового поля клацніть на рядку Розмір поля і замініть значення. Для числового поля клацніть на рядку Розмір поля і виберіть значення в списку, що розкривається, який складається із значень: Байт, Ціле, Довге ціле, Із крапкою, що плаває (4 байти), Із крапкою, що плаває (8 байта) чи Код реплікації.

  4. Щоб додати наступне поле, перемістіть курсор на наступний рядок у стовпці Ім'я поля і виконайте кроки 1-3.

Переміщення поля

Як тільки в макет таблиці додане поле, Ви можете перетягнути його на нове місце.

  1. Для виділення поля клацніть на області виділення рядка ліворуч від назви поля (щоб виділити кілька полів, які йдуть одне за одним, варто натиснути кнопку миші і протягти покажчик по декількох рядках, не відпускаючи при цьому кнопки миші).

  2. Установіть курсор на обраному полі (обраних полях), натисніть кнопку миші і перетягніть поле (поля) на нове місце. Під час перетаскування знизу покажчика з'явиться невеликий пунктирний прямокутник, а тонка горизонтальна лінія вкаже Вам можливе місце вставки.

Вставка поля

Уставити поле в середину списку полів, а не в кінець списку, можна за таким способом.

  1. Клацніть на області виділення того рядка, над яким необхідно вставити рядок нового поля.

  2. Натисніть клавішу Insert чи клацніть на кнопці панелі інструментів Додати рядки (Insert Rows) .

  3. Уведіть у новий рядок назву поля і задайте його тип.

Вилучення поля

Вилучити поле ще простіше, ніж уставити.

  1. Виберіть поле (поля), яке (які) необхідно вилучити.

  2. Натисніть на клавішу чи клацніть на кнопці Вилучити рядки на панелі інструментів .

Додавання ключових полів

  1. Клацніть на області виділення поля, що Ви хочете зробити ключовим. (Для виділення суміжних полів клацніть на першому з них і, не відпускаючи кнопки миші, протягніть покажчик по інших полях. Для виділення декількох несуміжних полів натисніть клавішу Ctrl і, не відпускаючи її, клацайте на необхідних полях.)

  2. Клацніть на кнопці Ключове поле на панелі інструментів чи виберіть пункт Ключове поле в меню Виправлення .

Ключове поле позначається значком ключа в області виділення рядка.