Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по КУРСАКу (укр.).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
920.06 Кб
Скачать

8 Організація виконання і захист курсового проекту

Курсове проектування починається з отримання студентом від керівника індивідуального завдання, яке оформляється на спеціальному бланку у вигляді завдання на проектування, що містить назву теми, початкові дані, об'єм роботи, термін представлення проекту до захисту і так далі. Індивідуальне завдання видається на першому консультативному (практичному) занятті. У тижневий термін студент повинен розробити і затвердити у керівника календарний графік виконання проекту.

Курсовий проект повинен бути виконаний не пізніше чим за тиждень до початку екзаменаційної сесії. Своєчасне отримання завдання, складання календарного графіка виконання проекту і його дотримання, систематичні консультації і контроль виконання роботи є необхідними умовами своєчасного і якісного виконання курсового проекту. Студентам, що не з'явилися за отриманням завдання у встановлений термін, завдання видається керівником тільки з дозволу деканату.

Керівник курсового проекту видає завдання, допомагає студентові скласти календарний графік виконання проекту і проводить систематичні консультації. На ввідному занятті керівник роз'яснює вимоги, що пред'являються до проекту, суть виданих завдань, вузлові питання найбільш типового типового завдання і дає загальні вказівки по виконанню проекту. Керівник рекомендує студентам основну літературу і довідкові матеріали по темі курсового проекту, призначає в календарному графіку терміни виконання окремих розділів курсового проекту і періодичних звітів про хід виконання роботи. При значному відставанні студента від затвердженого календарного графіка керівник має право підняти на засіданні кафедри питання про доцільність продовження роботи над курсовим проектом і допуску студента до захисту проекту.

Контроль керівника жодною мірою не звільняє студента від відповідальності за правильність ухвалених рішень і виконання проекту. У виборі тих або інших технічних рішень ініціатива надається студентові. Тільки коли студент розглянув декілька можливих варіантів, керівник може підказати і інші рішення. Студент повністю відповідає за ухвалені науково-технічні рішення, правильність виконаних розрахунків, якість виконання і оформлення курсового проекту, а також за своєчасне завершення роботи над проектом.

Готовий проект студент передає керівникові для остаточної перевірки. Керівник перевіряє проект і дає вказівки про виправлення і доповнення, які студентові слід розглянути і внести до проекту, після чого підписує пояснювальну записку і креслення. На цьому виконання проекту вважається закінченим і проект може бути представлений до захисту.

Для проведення захисту курсового проекту кафедрою може бути сформована приймальна комісія, до складу якої включаються два-три ведучих викладача кафедри. Один з членів комісії повинен здійснювати нормоконтроль, його підпис на пояснювальній записці і кресленнях обов'язковий. Захист проводиться при безпосередній участі керівника проекту. Під час захисту перевіряється рівень виконання студентом проекту і глибина розуміння ним виконаної роботи: студент повинен показати хороші знання по курсу відповідно до тих питань, які торкнулися в курсовому проекті, проявити уміння логічно мислити, переконливо обґрунтовувати і відстоювати (при необхідності) свою точку зору.

В результаті захисту курсовий проект оцінюється диференційованою оцінкою по чотирибальній системі. Позитивна оцінка заноситься в залікову книжку за підписом керівника проекту.

Студент, що не виконав курсовий проект в строк, допрацьовує проект самостійно. Консультації в цьому випадку організовуються з урахуванням причин відставання. Рішення про організацію консультацій виносить кафедра на підставі письмової заяви студента. При цьому кафедра визначає кількість годин консультацій, графік проектування і термін його виконання. Відповідно до заяви студента завідувач кафедрою призначає день засідання комісії для захисту проекту.

У разі отримання незадовільної оцінки на захисті студент отримує нове завдання на курсовий проект для повторного проходження проектування по даній дисципліні.