Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет Панфилова.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
495.62 Кб
Скачать

6.Вивчення роботи заготівельних цехів і ділянок.

Виготовлення деталей можливо без заготівельного виробництва в механічному цеху на металорізальних верстатах із традиційного матеріалу.

Наприклад, під час ремонту для заміни зруйнованої або зношеної деталі нову можна зробити із круглого або спеціального прокату, але такий підхід трудомісткий і не економічний. На машинобудівних підприємствах існують заготівельні цехи (кузнечно-прессове й ливарні) виробляючі заготівлі. З таких заготівель при подальшій обробці в механічних цехах одержують готові деталі необхідної геометрії і якості. Такий підхід характеризується рядом переваг, основними з яких є:

- підвищення якості деталі шляхом забезпечення необхідного напрямку волокон;

- зниження трудозатрат на виготовлення деталі;

- економія витрати матеріалу, тому що виготовлення деталей з попередньо фасонированних заготівель ставиться до металлозберегаючих технологій.

Отже, заготівельні цехи забезпечують більше раціональне виробництво й сприяють безперебійній роботі складального конвеєра машинобудівного заводу за рахунок забезпечення його якісними деталями із заготівель, причому в програмі випуску продукції заготівельних цехів передбачений випуск заготівель і для запасних частин.

Заготівельному відділенні.

На великих заводах зварених конструкцій, особливо коли виробництво має дрібносерійний характер, кількість заготівель, що подаються на складання, може становити десятки тисяч штук. Існує два способи передачі цих заготівель із заготівельного виробництва - транзитом або через проміжний склад.

Із прольотів заготівельного виробництва заготівлі надходять па склад комплектації (проміжний склад), з якого скомплектованими по замовленнях вони можуть видаватися в один із прольотів складання й зварювання вузлів. Кожний із цих прольотів доцільно спеціалізувати для певних типорозмірів виготовляємих виробів. Готові зварені вузли надходять на ділянки складання й зварювання конструкцій, а після завершення виготовлення на склад готової продукції або на подальше складання, установку встаткування, обробку.

У заготівельному відділенні або цеху прокат у вигляді прутків піддається виправленню, обдиранню, розрізуванню, центруванню. Кування й штампування також проходять заготівельні операції: фрезерування й центрування торців (кінців), обдирання й попереднє розточування отворів.

7. Аналіз призначення машини, принцип роботи, умови експлуатації. Розробка схеми технологічного маршруту складання вузла. Точностні розрахунки складальної технології.

Аналіз призначення машини, принцип роботи.

Призначення

Млин мокрого подрібнення МШЦ 4500х6000 призначений для помолу руд чорних і кольорових металів, сировинних матеріалів, алмазо – і золотовмісних руд. Млин розрахований на тривалу роботу в закритих приміщеннях при температурі довкілля і завантажуваного матеріалу не нижче плюс 50С і не вище плюс 350С.

Млин має умовне позначення МШЦ 4500х6000, яке розшифровується таким чином:

М-код – млин;

Ш - кульова;

Ц – з центральним розвантаженням;

4500– діаметр барабана внутрішній, мм;

6000 – довжина барабана внутрішня, мм;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]