Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТВОРЕННЯ ВЕБ САЙТУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
250.88 Кб
Скачать

Ефективні теги для оптимізації сайту

Мета-теги є командами для web-сервера або браузера, які не впливають на відображення сторінки. З погляду оптимізації мета-теги є важливими об'єктами, правильна робота з якими – запорука успіху при створенні ефективного сайту.

Оптимізація розділу head

Частина початкового коду, що знаходиться в верхній частині сторінки, відноситься до найважливіших зон, які повинні знаходитися під пильною увагою оптимізатора. Максимальна простота коду є одним їх найважливіших чинників, який повинен враховувати оптимізатор при роботі з розділом Head.

Більшість неоптимізованих сайтів складаються із сторінок, у яких даний розділ захаращений не істотною для пошукової системи інформацією, що заважає ефективній роботі спайдерів. Їм доводиться розгрібати купу сміття, щоб докопатися до ключових слів, які розташовані в найважливіших тегах, наприклад, в Title. Проте, як показує практика, в неоптимізованих сторінок найбільш важливі теги розташовуються ближче до кінця розділу заголовка.

Особливо грішать надмірним кодом розділу Head сторінки, що створені у візуальних HTML-редакторах. Структура документа, що автоматично генерується, поповнюється тегами, які оголошують про використаний програмний засіб, містять різні коментарі, інформацію про автора або організацію, до якої належить сайт (тег Copyright), тощо. Досить часто розробники сторінок додають в розділ Head мета-теги, що чітко регламентують роботу індексуючого павука з даною сторінкою (Robots (управління поведінкою пошукових роботів на сторінці), Revisit (управління повторними відвідинами сторінки роботом) і ін. Проте сучасні роботи часто не прислухаються до виписаних рекомендацій і сканують мережні ресурси за своїми методиками.

Необхідно ретельно обґрунтовувати наявність на початку початкового коду сторінки кожного тегу та уникати тих тегів, які жодним чином не впливають на результативність оптимізації сайту. «Зайві» теги не привносять на сторінку нічого корисного, оскільки не можуть містити ключових фраз і, відповідно, не грають ніякої ролі в підвищенні релевантності сторінки.

Отже, розділ Head сторінки не повинен містити тегів, що не несуть інформаційного навантаження для пошукової системи. На перших позиціях повинні бути розміщені елементи, вміст яких підвищує релевантність сторінки.

Тег заголовку сторінки title

Вміст тегу Title є найважливішим чинником, що враховується при розрахунку релевантності сторінки. Він має розташовуватися якомога ближче до початку сторінки. Головне правило при оптимізації тегів заголовків сторінок полягає в тому, що кожна сторінка повинна мати свій унікальний Title. Оптимальна довжина вмісту тега – до 80 символів. Довший текст заголовка не приносить користі для відвідувача сайту, оскільки він продовжується за видиму область вікна браузера, а також може бути сприйнятий пошуковою машиною як спам.

Ключові слова необхідно писати на самому початку заголовка і старатися їх не повторювати. Іноді дублювання ключових слів все ж таки допускається за умови, що елементи фрази, що повторюються, не слідують один за одним.

Слова, що вказані в тегу Title, відображаються у вигляді посилання на сторінці результатів пошуку, натиснувши на яку, користувачі переходять з пошукової системи на сторінку сайту. Тому вміст тега заголовка сторінки повинен бути ємким та інформативним.

Тег заголовка необхідно писати для сторінки тільки один раз. Метод використання декількох тегів Title з метою збільшення кількості ключових слів, що доступні для пошуковика, відноситься до спамерських методів оптимізації.

Не слід використовувати в тегу слова, повністю написані прописними буквами, якщо в цьому немає особливої необхідності. Якщо в тексті використовуються розділові знаки, то вони повинні бути притиснуті до слова праворуч від нього, після чого повинен стояти пропуск. Слова, набрані в тегу Title через п р про б е л, сприймаються пошуковою системою як група незв'язних символів.

Отже, по значущості для визначення позиції сторінки в результатах пошуку тег Title грає найважливішу роль безпосередньо після оптимізації вмісту самої сторінки.