Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТВОРЕННЯ ВЕБ САЙТУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
250.88 Кб
Скачать

Висновки

При проведенні оптимізації слід уникати використання стратегії багатократного повторення ключових слів або фраз з метою підвищення релевантності сторінки. Правило оптимального включення ключової фрази в теги можна сформулювати так: необхідно використовувати один раз ключову фразу в тегу Title, один-два рази (але не більше) помістити її в тег опису Description, декілька варіацій або версій ключової фрази включити в тег ключових слів Keywords.

Теги Title, Description і Keywords повинні розташовуватися в один рядок без розривів і перенесень рядка. Звичайна практика розміщення тегів в окремих рядках часто приводить до ускладнень в роботі роботів при читанні тегів.

При аналізі сайту необхідно ретельно розбирати по кісточках скелет кожної сторінки і подивитися на нього очима пошукової системи. Час, витрачений на детальне вивчення початкового коду та його оптимізацію, окупиться досягненням сайту високих позицій в результатах пошуку.

Засоби css

Каскадні таблиці стилів або CSS (від англійського Cascading Style Sheets) є подальшим розвитком HTML і надає перехід на якісніший рівень представлення інформації. Таблиці стилів дозволяють розділити смисловий вміст сторінки та його оформлення. У перших версіях стандарту HTML не було передбачене ніяких засобів для управління зовнішнім виглядом інформації. Загальна концепція гіпертексту була направлена на доступність інформації для будь-яких пристроїв, здатних відтворювати текст. Для розмітки рекомендувалося використовувати лише логічні теги, що визначають заголовки, підзаголовки, переліки, абзаци, цитати і т.д., – тобто, ті елементи, які і складають структуру документа. Інтерпретація ж зовнішнього вигляду залишалася повністю на совісті кінцевого монітору.

Проте з тих пір багато що змінилося. Зараз все оформлення рекомендується виносити в зовнішній стильовий файл. Основна ж сторінка міститиме лише інформацію і посилання на необхідні стилі.

Таблицю стилів потрібно написати лише і вона має бути єдиною для цілого сайту, і тоді, не потрібно буде повторювати одні і ті ж описи стилів на кожній із сторінок.

Розміщення всієї стильової інформації в одному зовнішньому файлі відкриває інші корисні можливості – адже змінивши вміст лише одного (!) стильового файлу, можна в лічені секунди змінити весь дизайн сайту. Причому жодних інших переробок не знадобиться. Зрозуміло, це вірно лише в тому випадку, якщо спочатку сайт був спроектований вірно.

Представлення тексту на web-сторінках

При створенні професійної графіки для Web використовується текст із згладженими краями. Згладжування – це легка розмитість на нерівних краях, що згладжує переходи між кольорами. Не згладжені краї, навпаки, виглядають зазубленими і ступінчастими. Виключенням з цього загального правила є текст малого розміру, (10, 11 пунктів і менше), застосування згладжування робить його практично невиразним. Текст малих розмірів виглядатиме набагато краще без згладжування.

Типи шрифтів

При розробці Web-сторінки засобами базового HTML є два комплекти шрифтів: пропорційний і шрифт фіксованої ширини.

Пропорційний шрифт – інакше "шрифт змінної ширини" для кожного символу виділяє різну кількість місця залежно від його зображення. Наприклад, в пропорційному шрифті заголовна "W" займає більше місця в рядку по горизонталі, ніж прописна "I". Такі гаринітури, як: Times, Helvetica і Arial є прикладами пропорційних шрифтів.

Web-браузери для більшості текстів на Web-сторінці, включаючи основний текст, заголовки, списки, цитати і т. д., використовують пропорційні шрифти. Як правило, великі уривки основного тексту зручніше читати, коли вони надруковані пропорційними шрифтами. Оскільки більшість користувачів не мають часу замінити шрифти, встановлені за замовчуванням, з великою вірогідністю можна припустити, що текст на сторінці буде відображений шрифтом Times розміром 10 або 12 пунктів або Helvetica. Але це всього лише загальне правило.

Шрифт з фіксованою шириною надає однакове місце для всіх символів шрифту. Заголовна "W" займає не більше місця, чим прописна "I". Прикладами шрифтів фіксованої ширини є гарнітури Courier і Monaco. У Web-браузерах шрифти фіксованої ширини використовуються для відображення будь-якого тексту всередині наступних HTML-тегів: <рге>, <tt>, <code>, <kbd>,<samp>, <хтр>.

Оскільки багато людей не міняють налаштування шрифтів, що встановлені за замовченням, текст, що знаходиться у вказаних тегах, буде виведений одним з шрифтів типа Courier.