Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТВОРЕННЯ ВЕБ САЙТУ.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
250.88 Кб
Скачать

Інтро сторінка

Відвідувачі приходять на сайт, щоб знайти потрібну інформацію і часто перше, що вони бачать, це інтро сторінка. В більшості випадків ця ввідна сторінка не є корисною для відвідувача і не сумісна за стилем з рештою частини сайту. В цілому, єдина мета інтро сторінки – додати певну «крутизну» при вході на сайт. Кожна сторінка сайту, включаючи головну, повинна бути інформативною і збігатися з основним стилем сайту.

ФЛЕШ

Сайти та інструменти навігації, що зроблені у флеші, можуть містити низку проблем для користувачів.

КОНТЕНТ

Найбільшою проблемою є орфографічні та стилістичні помилки у тексті. Веб-сторінки повинні бути короткими і зручними для перегляду на моніторі.

ПОГАНИЙ ПОШУК

Для повноцінного пошуку по сайту потрібно застосувати спеціальне програмування, але це варто того, тому що пошук — фундаментальна компонента людської поведінки в онлайні.

НЕСУМІСНІСТЬ БРАУЗЕРІВ

Багато веб-розробників не перевіряють свої сайти на сумісність з альтернативними браузерами, хоча кожен десятий користувач в Інтернеті не використовує Internet Explorer.

СКЛАДНІ ФОРМИ

Користувачі часто скаржаться на недолік різних форм, які часто містять велику кількість непотрібних питань. Тут можна порадити залишити в опитувальниках тільки найважливіші питання, а інші зробити необов'язковими для відповіді, максимально запровадити автозаповнення, переводити курсор в перше поле форми, коли відкривається сторінка (це економить один клік).

НЕМАЄ КОНТАКТНОЇ ІНФОРМАЦІЇ АБО ІНФОРМАЦІЇ ПРО КОМПАНІЮ

Багато сайтів в Інтернеті неначе створено анонімно. Телефонний номер і адреса електронної пошти на сайті повинні бути обов'язково, бажано ще розмістити фізичну адресу, тому що із скритною компанією ніхто не захоче мати справи.

СТОРІНКИ ФІКСОВАНОЇ ШИРИНИ

Тут дві проблеми:

  • на великих моніторах сторінка перетворюється на вузький стовпчик тексту, а на маленьких може викликати незручну горизонтальну прокрутку;

  • права частина сторінки може не поміститися на сторінку при роздрукуванні на папері.

НЕПРАВИЛЬНЕ МАСШТАБУВАННЯ ФОТОГРАФІЙ

В електронній комерції, дуже важливо продемонструвати товар у всіх подробицях. На сторінку слід винести фотографію навеликого розміру, якщо користувач буде зацікавлений, то обов'язково повинна бути функція, що відкриває цю фотографію в збільшеному розмірі. На жаль, на багатьох сайтах на сторінку відразу викладаються великі зображення, що значно гальмує завантаження сторінки

ПОРЯДОК РОБОТИ

  1. Обрати тематику майбутнього сайту

  2. Розробити структуру сайту

  3. Обрати програми, що потрібні для створення

  4. Створити сайт

  5. Заповнити службовою та довідковою інформацією мета-теги

  6. Як розділ, винести на сайт відомості про автора

  7. Розмістити сайт на сервері і протестувати

ЗМІСТ ЗВІТУ

  1. Назва та мета виконання самостійної лабораторної роботи.

  2. Основні відомості про створення Web-сайтів.

  3. Характеристика вибраних програм для створення Web-сайту.

  4. Структура розробленого індивідуального Web-сайту.

  5. Скрін сторінок розробленого індивідуального Web-сайту.

  6. Адреса розміщеного на сервері сайту.

  7. Висновки.