Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПрогрБакалПракт_пром_укр[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.15 Mб
Скачать

8. Підведення підсумків практики

Після завершення практики студент здає на кафедру економіки підприємства звіт і звітує про виконання програми практики і індивідуального завдання. Форма звітності - надання письмового звіту, підписаного, завіреного печаткою і оціненого керівником від бази практики.

Письмовий звіт разом з іншими документами (щоденник практики) рецензуються керівником практики від університету. Звіт повинен містити відомості про виконання студентом всіх розділів програми практики з висновками і пропозиціями, мати додатки - всі форми статистичної звітності, податкові декларації, Статут підприємства, Положення про преміювання працівників.

Після рецензування звіту студенти здають диференційований залік (захищають звіт) комісії, призначеної завідувачем кафедрою. У складі комісії: викладач, що веде курс, по якому проводиться практика, керівник практики від вузу і, по можливості, від підприємства. Комісія приймає залік у студентів на базах практики в останні дні її проходження або в університеті. Згідно затвердженого графіка студентові, який не виконав програму практики без поважних причин, може бути дане право проходження практики повторно при виконанні певних умов, поставлених університетом. Студент, що отримав незадовільну оцінку по практиці в комісії, не переводиться на наступний курс.

8.1 Критерії оцінки якості практичної підготовки

Студент-практикант має підтвердити відповідну підготовку й оцінку здібностей і навичок виконання виробничих функцій.

Остаточне оцінювання рівня підготовленого звіту і його захисту здійснюється за 100-бальною шкалою, що враховує:

  1. попереднє оцінювання якості підготовленого звіту науковим керівником – 0 – 60 балів;

  2. оцінювання захисту звіту – 0 – 40 балів.

Після цього, дані 100-бальної шкали оцінювання переводяться в 4-бальну та шкалу за системою ECTS. Оцінка записується на титульній сторінці звіту, фіксується у заліковій книжці, індивідуальному плані студента та відомості захисту звітів з практики.

Визначення рівня знань та навичок здійснюється за такими критері­ями:

відмінному рівню (90-100 балів) відповідає виявлення всебічного сис­темного і глибокого знання програмного матеріалу; чітке володіння поня­тійним апаратом, методами та інструментарієм аналітичної роботи, мето­дами планування та прогнозування стратегії розвитку підприємства; умін­ня використовувати їх на практиці;

доброму рівню (75-89 балів) відповідає виявлення системного і глибо­кого знання програмного матеріалу; чітке володіння понятійним апаратом, методами та інструментарієм, передбаченими програмою; уміння викорис­товувати їх на практиці;

задовільному рівню (60-74 бала) відповідає виявлення знання основ­ного програмного матеріалу; засвоєння інформації в основному з лекцій­ного курсу; володіння основним понятійним апаратом, методами та ін­струментарієм, передбаченими програмою, допускаючи непринципові по­милки;

незадовільному рівню (менш 60 балів) відповідає виявлення значних про­галин в знаннях основного програмного матеріалу, в володінні окремими поняттями, методами і інструментарієм.