Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПрогрБакалПракт_пром_укр[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.15 Mб
Скачать

6. Контроль за проведенням виробничої практики з економіки (професійної)

Контроль за проведенням економічної практики проводиться з метою виявлення і усунення недоліків, надання практичної і методичної допомоги студентам по виконанню програми практики.

Контроль за проведенням практики з боку університету здійснюється: керівником практики; завідувачем кафедри економіки підприємства; представником ректорату і внутрішньовузівської інспекторської групи.

Контролюючий, при виявленні недоліків, приймає оперативні заходи по їх усуненню. Про серйозні недоліки контролюючий оперативно докладає керівництву університету і підприємства-бази практики.

Основний контроль за ходом практики здійснює викладач, який спільно з керівником від підприємства затверджує календарний графік проходження практики, контролює виконання студентом програми практики, перевіряє звіт про практику, приймає його захист.

В процесі проходження практики студенти ведуть щоденник (записи контролює керівник практики від підприємства), пишуть звіт про виконану роботу.

Результати контролю практики повинні бути записані в щоденнику студента і в спеціальному журналі кафедри.

7. Вимоги до оформлення звіту про практику

Звіт про економічну практику слід виконувати на стандартних листах паперу А4, дотримуючи поля: зверху - 20 мм, зліва - 25 мм, справа -15 мм, знизу - 20 мм. Нумерація сторінок крізна, починаючи з титульного листа (номер сторінки на титульному листі не ставиться) і розташовується у верхньому кутку листа без крапки, арабськими цифрами.

Написання кожного розділу слід починати з нової сторінки, а підрозділів – на тій же сторінці. Назва розділів і підрозділів розташовується в середині рядка без крапки в кінці і не підкреслюється. Якщо заголовок включає декілька речень, їх розділяють крапками. Перенесення слів в заголовках не допускається. Назви розділів і підрозділів відділяються від основного тексту одним інтервалом (рядком). Звіт виконується в одному кольорі, без підкреслень і виділень.

При написанні звіту студент самостійно розробляє всі необхідні аналітичні і планові таблиці (спираючись на запропоновані шаблони) і узгоджує їх з керівником. Таблиці повинні бути пронумеровані і мати заголовок. Рекомендується крізна нумерація таблиць відповідно до розділів звіту. Слово "таблиця" і її номер без символу "№" розташовують з правого боку над таблицею. Назва таблиці поміщається нижче за її номер. Воно повинне бути коротким, але чітко розкривати зміст таблиці. У таблиці обов'язково повинні указуватися одиниці вимірювання. Таблиця повинна бути заповнена по всіх рядках і графах. Якщо показники відсутні, то ставиться прочерк. У дробових числах після коми ставиться однакова кількість знаків. Якщо розмір таблиці перевищує розмір стандартного листа, то її частина переноситься на наступний лист з позначкою "Продовження таблиці". Посилання на таблицю в тексті указуються в дужках, наприклад (табл. 1.1).

Всі таблиці повинні супроводжуватися поясненнями, висновками по тенденціях розрахованих показників.

Звіт повинен бути оформлений в теку, всі сторінки скріпляють швидкозшивачем, або прошивають.

Титульна сторінка звіту повинна бути оформлена за зразком, який представлений в додатку Д. На окремому листі повинен бути вказаний "Зміст звіту" з переліком розділів і підрозділів і з номером їх сторінок в звіті (див. додаток Ж).

В кінці звіту повинен бути запис керівника практики від підприємства: "Звіт виконаний на матеріалах підприємства (назва підприємства)", його підпис, завірений печаткою.