Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
%C8%ED%F4%EE%F0%EC%E0%F2%E8%EA%E0_mod.1018.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
299.01 Кб
Скачать

7. Створення кнопкової форми

Кнопкову форму створюють за допомогою диспечера кнопкових форм. Можна створювати до 8 кнопок. Для активізації виконують: Сервис—Диспечер кнопочных форм.(Перевірка наявності кнопкоих форм). Увипадку відсутності кнопкових форм з’являється повідомлення з запитом, чи створити таку форму. З’являється вікно диспечера кнопочних форм, в якому натискають кнопку Изменить. В полі Название кнопочной формы вводять назву цієї форми. Натискають кнопку Создать. З’являється вікно Изменение страницы кнопочной формы, де у полі Текст вводять коментар, у другому полі вибирають потрібну команду( наприклад відкриття форми в режимі редагування), в третьому полі вибирають назву форми. Натискають ОК. Потім повертаються у попререднє вікно, натискають Создать, тобто створюють другий об’єкт.

Для того, щоб автоматично завантажувалась кнопкова форма, після активізації бази даних необхідно змінити параметри запуску( Сервис—Параметры запуска). У полі Форми серед переліку вибирають потрібну кнопкову форму. Для того щоб параметри запуска не діяли при відкритій базі даних, її активізують при відкритій клавіні SHIFT.

8.Створення і робота з макросами

Макрос – визначена послідовність дій, яка виконується автоматично після активізації макросу. Для створення Вкладка- Макроси, кнопка Создать вікно макросів: верхня частина – список макрокоманд, нижня частина- вибираємо відповідні аргументи до макрокоманд. Відкрити таблицю, “На запись”,аргументи макрокоманди вміщує такі каманди: Тип-Таблиця,ім”я – таблиця1,Заись. В аргументах макрокоманди встановлюємо додаткові команди. Пр.:Необхідно створити макрос, що відкриває таблицю в режимі таблиці і активізує останній запис, виконуємо такі дії. В списку макрокоманда вибираємо команду Открить таблицю, в розділі аргументи встановлюємо параметри, ім”я таблиці(у режимі таблиці). В списку макрокоманди вибираємо “На запис”(тип об”єкта, таблиця,ім”я об”єкта – Товар,запис- последняя). Активізують кнопку закритіє макроса, вводять ім”я макросу. Для перевірки роботи М.необхідно, залишаючись у вкладці М.активізквати кнопку запис.

9. Експортування інформації у файли exel та html.

Експорт. Інформації використовується з метою обміну даними між додатками Windows,а також для автоматичного створення Web-сторінок на базі інформації Access. Для експорт. Файлів Html:1) Активізують потрібний об”єкт в основу вікні БД (наприклад таблицю Товар)2) Файл – Сохранить как – Експорт 3) У вікні сохраненія об”єкта вибираються параметри в зовнішньому файлі або БД. В наст.вікні “Сохраненія об”єкта” активізують диски і папку, де буде збережено файл. Тип файлу вибираємо Html. Активізуємо параметри Сохраніть формат для збереження існуючого формату таблиць, активізуємо параметри автозагрузка у випадку, коли необхідно відразу завантажити браузер Internet, натискаємо кнопку “Експорт”. З”являється вікно “Параметри ввода в форматі HTML”, де поле “шаблон HTML” можна залишити пустим або після активації кнопки обзор вибрати один з форматів. Аналогічно експортують файл в Excel.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]