Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
%C8%ED%F4%EE%F0%EC%E0%F2%E8%EA%E0_mod.1018.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
299.01 Кб
Скачать

19.Робота з файлами html.

Створюємо у Ворді новий документ, зберігаємо його у форматі HTML. Для створення списків: <ul>….</ul>- початок і кінець маркированого тексту, <ol>…</ol>-нумерований список.<li>..</li>-елемент списку. Для створ.таблиці - <TABLE>…</TABLE>-початок і кінець таблиці, <TABLE BORDER>…</TABLE BORDER>- рамки таблиці,<TD>…<TD>-початок таблиці,<TR>… <TR>- початок\кінець рядка таблиці, <TH>…<TH>- заголовок стовця таблиці, <b>… </b> - форматуваня тексту у напівжирний шрифт, <l>… </l>- курсив, <u>… </u>- підкреслений шрифт,<font face=”Стиль шрифту” Size=”Номер шрифту”Color= “Колір шрифту”>…</Font> -ну короче понятно.(1 – 0). Створення гіперпосилань: <a href=”Ім”я файлу, на якій посилаються” target=”Ім”я фрейму”>Текст гіперпосилання </a> - если вооще тупые, то хер поймёте.(2 – 0).

20.Робота з кнопками панелі “рисование”

Вид \ Панель инструментов \ Рисование. Кнопка Действия містить такі команди:1) групування і розгрупування об’єктів.2) порядок розміщення графічного об’єкту відносно тексту( за текстом, над текстом)3) види вирівнювання, повертання. Кнопка Свободное вращение . Об’єкт виділяють і кнопка Свободное вращение ( маркери кінцевих меж виділяють іншим кольором). Кнопка Добавить объект WORD ART, створює фігурні тексти, тінь, об’ємний вигляд об’єкта.

Microsoft Excel

1.Побудова таблиці даних (копіювання і редагування значень комірок, виділення і вилучення комірок (діапазонів комірок), рядків і стовпців, використання команди Автоформат, зміна ширини стовпця і висоти комірки, форматування комірки).

Для копіювання значень комірки, блок комірок суміжний “мишу до нижнього правого кута комірки , миша стає “+”, тягнути. Для переміщення: мишу до рамки блоку і тягнути. Вилучення значень комірок, рядків, стовпців. Виділити стовпці, клацнути на його імені. Для стовпця: Правка- Удалить. Аналогічно в інших випадках.Редагування. Активізувати комірку, двічі клацнувши. Після цього клацнути на панелі формул. Для введення текстової інформації, що розміщена на декількох стовпцях, внести цю інформацію → виділити блок комірок, які вона займає → актив. кнопку “Центрировать по столбцам”. Для встановлення маркеру абзацу всередині комірки → Alt+Enter. Створену таблицю можна розділити на дві частини (коли таблиці більша ніж розмір екрану, заголовки потрібно зафіксувати).Маркери вікна, які розміщені над вертик. Лінією вікна (вказівник мишки до маркеру) → тягнути → ств-я 2 вікна і в кожному може бути своя лінійка прокручування. Для знищення цього розподілу маркери або команди “Окно → удалить разбиение”. Форматування комірок, діапазонів комірок. За умовчуванням – вся інф. в форматі “Общий”, стиль – обычный. Для зміни формату: виділити потрібний діапазон, акт. Формат/ ячейки. Вкладка Число містить перелік таких форматів: Общий; Числовой (для роботи з числами; кількість десяткових знаків); Фінансовий/ Денежный (для чисел з позначенням грош. одиниць); Дата; Время; Процент; Дробный. У вкладці Выравнивание – різні види вирівнювань (є параметр для об’єднання декількох комірок в єдине ціле). Вкладка Шрифт містить параметри розміру та виду шрифту. Вкладка Границы – встановлення рамки для комірок та їх діапазонів. Вид – заливка кольором. Для Автоформату команда Формат → Автоформат, з переліку вибираємо потрібний. Зміна ширини та висоти стовпця. Поставити курсор на вертик. Або гориз. Границю рядків і стовпців, тягнути.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]