Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
%C8%ED%F4%EE%F0%EC%E0%F2%E8%EA%E0_mod.1018.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
299.01 Кб
Скачать

9. Використання функцій пошуку рішень

Цей засіб застосовується в випадках, коли необхідно знайти значення, яке залежить від цілого ряду значень. При цьому на змінення деяких значень можна накласти певні обмеження. Для реалізації треба ств. Цільову комірку, визначити діапазон комірок, які змінюються і діапазон обмежень. Цільова комірка – така, в якій містяться формули з посиланням на всі комірки діапазону, які включені до розрахунку. В цільову комірку встановлюємо курсор, ком. Сервіс – пошук рішення. У полі изменение ячейки вводимо діапазон комірок, що змінюються. Створюємо обмеження в групі ограничение, акт. Кн. Добавить. В вікні, що відкрилось, у полі Установление цели вводимо адресу комірки, на яку ми накладаємо обмеження. В інших полях встан. Умову. При ОК активізується попереднє вікно, при натисканні Добавить ств-ся інші обмеження: ком. Виполнить. з’являється вікно з повідомленням, що рішення знайдено або може бути. У переліку Тип отчета можна ств. Звіт за результатами: перемикач Результат, в якому виведені попередні і нові значення комірок, які змінююься.

10.Застосування принципів впропадження та зв’язування об’єктів.

2 основні шляхи: принципи OLE і DDE. DDE – це динамічний обмін даних (Dynamic Data Exchange). Дозволяє вставити частину іншого файлу у поточний додаток із встановленням зв’язку між даними. Наприклад, додати частину БД EXCEL (часто – відфільтровану) у WORD. Для цього виділяють потрібну частину таблиці EXCEL; копіюють в буфер обміну; встановлюють курсор у визначене місце дока WORD, далі активізують ком. Правка → Специальная вставка. У вікні, що з’являється – встановити зв’язок між значеннями 2-х додатків. Після внесення змін у додаток – джерело EXCEL, такі ж зміни відбуваються у WORD. Для редагування необхідно двічі клацнути на встановленому об’єкті; автоматично завантажується EXCEL. Абсолютно аналогічно відбувається і вставлення частини дока WORD у EXCEL. OLE (Object Link Edit) – ці ф-ції виконують вставлення цілих файлів інших документів. Пр.: вставити у таблицю EXCEL док, створений у WORD. Для цього у потрібну комірку EXCEL встановлюємо курсор, ком. Вставка → Объект, вкладка “Создание из файла”, кн. Обзор. Серед переліку вибираємо док WORD, кн. Вставить. У наступному вікні актив. параметр “Связь с файлом”, ОК. Вставляється цілий документ у EXCEL. Для редагування – двічі клацнути мишею на вставленому файлі. Активізується додаток-джерело. Аналогічно можна вставити таблицю EXCEL у WORD.

11.Використання функцій дмин, дсрзнач, бдсумм, бдсчет, бдпроизвед при роботі з базами даних.

Ф-ції БД використовуються при розрахунку значень, які задовольняють певній умові. В Microsoft Excel є 12 функцій. Всі ф-ції мають три аргумента: БД (діапазон БД разом з назвами полів); поле (визначає те поле, для зн-нь якого відбувається розрахунок – номер поля, назва, або адреса, де знаходиться назва); критерій (інтервал комірок, який складається з назви поля та умови. Його потрібно створити перед початком розрахунку). Ф-ція ДМИН – для знаходження найменшого зн-ня заданого діапазону ячейок; ДСРЗНАЧ – сер. зн-ня; БДСУММ – загальна сума з-нь виділеного діапазону ячейок; БДСЧЕТ – підраховує к-сть всіх зн-нь у діапазоні; БДПРОИЗВЕД – добуток усіх зн-нь. Приклад: макс зн-ня поля. Для цього – створити критерій (назви 1-го рядку БД у вільний, під потрібною назвою - умову); курсор у вільну комірку; активізують Мастер Функций, у переліку категорій – “работа с БД”, вибрати ДМАКС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]