Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
257.95 Кб
Скачать

131. Упорядкування інформації та використання фільтрів в Microsoft Access.

Упорядкування інформації (сортування) здійснюється по тому ж принципу що і в Excel. Існує фільтр за кількома параметрами (обираються складні параметри сортування).

Фільтрація даних здійснюється за допомогою кнопок фільтрів. Існують: простий фільтр (вибираються прості критерії зі списку), фільтр за виділенням (після виділення поля пропонуютья варіанти такі, як «дорівнює значення поля», «не дорівнює значення поля», «включає/не включає значення поля»), фільтр за кількома параметрами (обираються складні параметри фільтрування).

Упорядкування та використання фільтрів в Microsoft Accesможна здійснювати також за допомогою запитів. Запит СУБД Access - це умови,за допомогою яких можна скласти набір необхідних полів(в тому чіслі і з кількох табл.) і задати ті значення полів,за якими вибираються записи для обробки,тобто задати фільтр для відбору інформації.Запити створюються для пошуку і відбору даних в таблиці,що задовольняють певні умови. Можливості використання запитів для сортування та фільтрації: 1.Вибір табл.(можливість отримувати інф-цію з одної або кількох табл.,що пов’язані спільними даними) 2.Вибір полів(можли-вість самостійно обирати поля, які ви хочете бачити в динамічному наборі даних) 3.Вибір записів(можете обирати записи),4. Сортування записів(можливість упорядковувати за певним критерієм).

132. Фінансовий аналіз даних в Excel

Microsoft Excel можна використовувати не тільки для табличного зберігання даних, але й для аналізу даних, в тому числі і фінансового аналізу. За допомогою фінансових функцій можна обчислювати суму платежу по позиції, вартість вкладення або позики по завершенню всіх вкладних платежів, обсяг періодичних платежів по вкладенню або позиції тощо. Для фінансового аналізу слід використовувати фінансові функціх Excel. Для використання фінансових функцый Excel найчастіше потрібна наступна інформація (у функціях вона виступає аргументами):

майбутня вартість (тобто вартість вкладення або позики після виплати всіх платежів);

кількість виплат (кількість платежів або періодів, під час яких здійснюються платежі);

виплата (обсяг періодичних платежів – по вкладенню або позиці);

потомчна вартість (початкова вартість позики або вкладення);

ставка (відсоткова ставка по вкладенню або позиці);

тип (визначає, коли здійснюється віплата – на початку чи в кінці періоду).

Отже, за допомогою фінансового аналізу даних в Excel можна визначати накопичену суму, початкове значення вкладів та визначення строку платежів, відсоткову ставку.

133. Фінансові функції в Excel . Приклад використання.

За допомогою фінансових функцій можна обчислювати суму платежу по позиції, вартість вкладення або позики по завершенню всіх вкладних платежів, обсяг періодичних платежів по вкладенню або позиції тощо.

Функція БЗ вираховує майбутнє значення вкладу на основі постійної відсоткової ставки і має вигляд:

=БЗ (ставка; кількість виплат; виплата; поточна вартість; тип)

Функція ПЗ вираховує поточну вартість єдиної суми вкладення, фіксованих періодичних платежів і має вигляд:

=ПЗ (ставка; кількість платежів; виплата; майбутня вартість; тип)

Функція НПЗ обчислює значення чистої зведеної вартості інвестиції на основі дисконтної ставки та вартості майбутніх виплат і надходжень:

=НПЗ (ставка; значення1, [значення2],...)

Функція КПЕР обчислює строк платежів:

=КПЕР (ставка; виплата; поточне значення; майбутнє значення; тип)

Функція НОРМА обчислює відсоткову ставку:

=НОРМА (кількість платежів; виплата; поточна вартість; майбутня вартість; тип)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]