Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
257.95 Кб
Скачать

32. Методика роботи з e-Mail, створення власної поштової скриньки.

Електронна пошта (E-mail) — базовий і досить потужний сервіс. Він надає можливість пересилати текстові і графічні файли, а також відео-звукові кліпи в мережі Internet. Щоб переслати повідомлення, необхідно знати електронну адресу. Для роботи з електронною поштою використаємо програму Outlook Express. Натискаємо кнопку створити повідомлення, послідовно заповнюють усі необхідні атрибути, адреса електронної пошти( це ідентифікатор особистості в інтернеті, унікальна комбінація з адресою самого сервісу, що надає таку послугу після спец знаку "@") , тема повідомлення, текст повідомлення або прикріпити файл. Потім натискається кнопка Послать сообщение.

Для перегляду пошти вибирають Проверить почту. Якщо є нові надходження, потрібно двічі клацнути мишкою на повідомленні, воно відкриється, і його можна буде прочитати.

Для створення власної поштової скрині необхідно зайти на поштовий сервіс:ukr.net;mail.ru;bigmir.net та ін, прийняти умови реєстрації, заповнити всі необхідні поля форми користувача і натиснути зареєструватися.

33. Методика створення зведених таблиць в Excel

Зведені таблиці є одним з найбільш могутніх засобів MS Excel з аналізу

баз даних, розміщених у таблицях чи списках. Для того щоб створити зведену таблицю виділяємо діапазон списку.У Меню обираємо Дані – Зведена таблиця. У майстрі зведених таблиць будуть запропоновані варіанти джерел,щоб створити таблицю. Обираємо потрібне і тиснемо далі. Потім виділяємо діапазон даних і вибираємо кнопку Далі. Ми побачимо макет таблиці який буде складатися із декількох зон:зона строка,зона столбец,зона страница,зона данные.У ці зони ми перетягуємо всі необхідні нам поля із поданого поряд списку. Потім назначаємо місце, де розташуємо таблицю,це може бути або новий лист,або існуючий лист, і натискаємо кнопку Готово.

34. Методика створення макросів і приклад іх використання Excel.

Для того,щоб створити макрос потрібно: спланувати послідовність дій,які записуватимуться у макрос; розпочати запис макросу; встановити режим запису макросу: абсолютний або відносний; використовують дії які записуються у макрос; зупинити макрос кнопкою остановить макрос. Макроси можна створювати 2ма шляхами:за допомогою редактора Macros Recorder та за допомогою редактора VBA. Макроси є з абсолютними та відносними посиланнями. Наприклад потрібно створити макрос, який на будь-якому аркуші. У будь-якій комірці записував назву лаб роб 2,1 розташовував цей текст в два рядки. Текст синього кольору,жирний,зозмір 14, Times New Roman, на жовтому тлі з чорною рамочкою,ширина стовпчика підібрано автоматично. Сервіс-макрос-почати запис – записати нове ім’я. Відкриється вікно з двома кнопками: ліва кнопка-зупинити запис; права кнопка- встановити відносні посилання. Макрос буде створений у місці,який називається модуль. Це аркуш, де записуються програми. Після створення макросу, його можна виконувати. Існує 5 варіантів виконання макросу:1.сервіс-макрос-потрібний-виконати.2.На робочому аркуші створити графічний елемент, якому призначене виконання макросу. Панель інструментів- об’єкт,що має замкнену лінію розташований на робочому аркуші-пкм-підпис.Курсор ставиться на межу *плюсик зі стрілочками* –назначить макрос 3.Можна поставити кнопку на панель інструментів і призначити їй макрос. Вкладинка команд- кнопка з налаштуваннями – пересунути на панель інструментів.4.Позначення макросу по пункту головному меню. Пункт меню сервіс(потрібно вставити пункт з макросом)-налаштування-макрос-настраиваемая каманда меню-ім’я-виклик макросу.5. Створення нового пункту меню, який включає підпункти з макросу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]