Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
257.95 Кб
Скачать

139. Функції CуммЕсли, СчетЕсли у середовищі Excel , приклади використання.

Щоб створити загальне значення для одного діапазону на основі значення в іншому діапазоні, можна скористатися функцією СуммЕсли, як показано в нижченаведеному прикладі.

Синтаксис: =СУММЕСЛИ(параметр1;умова;параметр2)

=СУММЕСЛИ(A2:A7;"Бугаєнко";B2:B7)

1) A2:A7 - Діапазон для оцінки. Перевірте ці клітинки, щоб визначити, чи відповідає рядок потрібним критеріям.

2) “Бугаєнко” - Критерії. Умова, яка має виконуватися для рядка, щоб оцінювані клітинки були долучені до суми.

3) B2:B7 - Діапазон для підсумовування. Числа з цих клітинках буде додано за умови, що рядок відповідає критеріям.

Щоб підрахувати кількість значень, що відповідають умові, треба використовувати функцію =СЧЕТЕСЛИ.

=СЧЕТЕСЛИ(параметр;умова)

1) параметр – Діаразон для оцінки. ці клітинки, щоб визначити, чи відповідає рядок потрібним критеріям.

2) Умова, яка має виконуватися для рядка, щоб оцінювані клітинки були долучені до підрахунку.

75. Склад інтегрованого пакету Microsoft Office та методика обміну даними між складовими пакету.

До складу Microsoft Office входить потужний текстовий процесор Microsoft Word, електронні таблиці Microsoft Excel, засіб для підготовки й демонстрації презентацій Microsoft PowerPoint а також інструмент організації й планування роботи Microsoft Outlook. Крім того, існує професійна версія Microsoft Office, у яку крім перерахованих додатків входить система керування базами даних Microsoft Access.

Microsoft Office характеризується тісною інтеграцією своїх прикладних програм. Це означає, що всі програми, що входять до складу Microsoft Office, "уміють" обмінюватися інформацією й дозволяють робити це досить просто.

Наприклад, якщо необхідно підготувати звіт за результатами фінансового періоду, що містить ілюстрації, то дані можна обробити в Microsoft Excel, побудувати на їхній основі графіки й діаграми, а потім помістити їх у текст документа, що створений в Microsoft Word. Переміщення діаграми виконується за допомогою операцій копіювання в буфер обміну Microsoft Windows і вставки в документ, які доступні через основне меню прикладних програм, через панелі інструментів, через гарячі клавіші або через контекстне меню, що з'являється при натисканні на праву кнопку миші.

Прикладні програми Microsoft Office допускають обмін будь-якими даними між будь-якими додатками. Наприклад, можна використовувати діаграми з Microsoft Excel для оформлення звітів в Microsoft Word або для ілюстрації презентації в Microsoft PowerPoint. Можна помістити окрему частину таблиці з Excel у текст документа Word або в слайд PowerPoint, а можна імпортувати в базу даних Microsoft Access. Крім того, будь-яка прикладна програма Microsoft Office дозволяє помістити в документ (будь це текст, електронна таблиця, презентація або база даних) малюнок у будь-якому форматі, а також відеофрагмент або просто звуковий ролик.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]