Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ikni_KN.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
310.78 Кб
Скачать

II. Організаційно-методичні рекомендації

(форма проведення, вимоги до оцінювання знань, навичок і вмінь студентів)

Державний іспит із спеціальності повинен засвідчити, що випускник оволодів необхідними теоретичними знаннями та навичками їх практичного застосування в конкретних умовах.

Державний іспит із спеціальності передбачає показати :

  • вміння систематизувати теоретичні знання і практичні навички, отримані студентом за весь період навчання за спеціальністю;

  • вільно володіти методиками теоретичного дослідження при розв'язанні конкретних задач з різних предметних областей;

  • вміння працювати на рівні сучасних інформаційних технологій;

  • підготовленість студента для самостійного аналізу та викладу матеріалу, вміння захищати свої знання перед Державною екзаменаційною комісією;

  • вміння аналізувати, досліджувати проблему (задачу) за допомогою нових методів, будувати математичну модель синтезувати та узагальнювати накопичений в процесі аналізу матеріал, а також розробляти для цього програмне забезпечення.

Державна атестація студента проводиться у вигляді державного іспиту. Атестація знань у вигляді письмового іспиту, атестація практичних і фахових умінь у вигляді розроблення прикладної інтелектуальної інформаційної системи прийняття рішень.

Державний іспит проводиться як комплексна перевірка знань та умінь з дисциплін професійного напрямку та спецкурсів.

На підставі здачі державного іспиту державна екзаменаційна комісія (ДЕК) оцінює знання та вміння з дисциплін професійного напрямку та спецкурсів і приймає рішення про присвоєння її автору кваліфікації відповідно до спеціальності випускника.

Складання державних екзаменів проводиться на відкритому засіданні ДЕК за участю не менше половини членів комісії при обов’язковій присутності голови комісії.

Робота державних комісій проводиться у терміни, передбачені графіком навчального процесу. Розклад засідань державної комісії, узгоджений з головою комісії, затверджується першим проректором на підставі подання декана (директора інституту) і доводиться до загального відома не пізніше, ніж за місяць до початку захисту державних екзаменів.

Державний екзамен проводиться як комплексна перевірка знань студентів за білетами (контрольними завданнями), складеними у повній відповідності до програми державної атестації.

Результат державної атестації складається з суми оцінки письмового іспиту (50 балів) і результатів доповіді за темою розроблення прикладної інтелектуальної інформаційної системи прийняття рішень (50 балів), який переводиться зі шкали ECTS у національну шкалу.

Результати складання державного екзамену визначаються оцінками “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”. Рішення державної комісії про оцінювання рівня підготовки студентів, а також про присвоєння студентам-випускникам кваліфікації та видачу їм державних документів про вищу освіту приймається державною комісією на закритому засіданні відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, які брали участь у засіданні. При однаковій кількості голосів голос голови є вирішальним.

Студенту, який успішно склав державні екзамени, рішенням державної комісії присвоюється відповідна кваліфікація і видається державний документ про освіту.

Результати державного екзамену оголошуються в день їх проведення після оформлення протоколу засідання державної комісії.

Студент, який не склав державний екзамен, або не з’явився на державний екзамен без поважних причин, відраховується з вищого навчального закладу як такий, що виконав навчальний план, але не пройшов державної атестації.

Студентам, які не складали державний екзамен з поважної, документально підтвердженої причини, ректором може бути продовжений строк навчання до наступного терміну роботи державної комісії, але не більше, ніж на один рік.

Повторне складання державних екзаменів дозволяється тільки під час наступної державної атестації протягом трьох років після закінчення вищого закладу освіти. Перелік змістових модулів державного екзамену для осіб, які його складають повторно, визначається навчальним планом, що діяв у рік закінчення ними вищого закладу освіти.

III. ЗМІСТ

(основні питання з навчальних (навчальної) дисципліни)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]