Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет по практике кафе.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
884.17 Кб
Скачать

6. Технічна характеристика та опис основного технологічного обладнання.

В комбінаті громадського харчування використовується багато видів різного устаткування та технологічного обладнання. У їдальні на першому поверсі використовують електричні сковороди, електроплити, жарочні шафи, також на роздачі використовують марміти для підтримки необхідної температури перших та других страв. І обов’язково присутня витяжна система

У їдальні на другому поверсі використовують таке технологічне обладнання як варочні котли, жарові шафи, електросковороди, електроплити, м’ясорубки, машина для подрібнення овочів, робочі столи.

В мийному відділі на другому поверсі використовують посудомиючу машину.

Висновки

За час проходження практики я здобув достатньо досвіду щоб в подальшому мати можливість десь в іншому місці реалізувати отриманні знання та навички , дізнався багато цікавого про всі аспекти виробництва гарячих та холодних страв, кулінарних виробів, гарячих та холодних напоїв.

Обладнання яке використовують на підприємстві дає можливість отримання продукту гарної якості, мінімальну питому витрату енергії і мінімальну тривалість технологічних операцій. На підприємстві я познайомився з новими цікавими працівниками, знаючими свою справу дуже добре і які залюбки поділилися зі мною своїм досвідом.

Питання з охорони праці на підприємстві повністю забезпечують безпеку технологічних процесів, обладнання, а також забезпечують працюючих засобами індивідуального та колективного захисту, забезпечуються оптимальні режими праці та відпочинок працівників.

На мою думку ,на отриманих знаннях і навичках не слід зупинятись, якщо бажаєш продовжувати працювати в цьому напрямку й надалі. Необхідно впроваджувати нові технології у виробництві нових та вже існуючих страв та розширяти асортимент, створити окреме меню для фуршетів та урочистих свят, підготовлювати висококваліфікованих спеціалістів, які в майбутньому зробили б ще більший внесок для процвітання підприємства.

Також я мав змогу спробувати себе в ролі офіціанта на обслуговуванні різних видів банкетів таких як весільний банкет, банкет-фуршет, такого заходу як кафа-пауза, святкування дня народження. Ознайомився з різними видами посуду, що використовують для банкетів, та з різними видами сервірування банкетних столів.

Я отримав велике задоволення від проходження практики в інтернет – кафе «Поліс».

Джерела

Законодавчі та нормативні акти

  1. Міждержавний стандарт ГОСТ 30390-95 «Общественное питание. Кулинарная продукция, реализуемая населению. Общие техни­ческие условия».

  2. ДСТУ 4281:2004. Заклади ресторанного господарства. Класифіка­ція. – К.: Держспоживстандарт України, 2004.

  3. Стандарти України про охорону праці.

Основні

1. Українська кухня. Підручник. 2 – ге видання / В. С. Доцяк. – Львів. «Оріяна-нова», 1998

Інтернет-джерела

  1. www.halideyserves.ru

  2. www.prazdnik.info/restorany.htm

  3. www.restaurator.ru

Додаток 1

Додаток 2Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

32