Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiya_3.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
3.64 Mб
Скачать

Тема лекційного заняття 3. Описання структури моделей у апаратах безперервної дії. Дифузійна та коміркова математичні моделі.

Режими руху потоків у апаратах: ідеального перемішування, ідеального витіснення та їх комбінацій. Розподілення потоків у апаратах без перервної дії. Методи дослідження структури потоків у технологічних апаратах. Методи дослідження структури потоків в технологічних апаратах. Вплив структури потоків в апаратах на процеси, що в них протікають. Типові моделі гідродинамічних потоків: ідеального витискування, змішування

Постановка задачі дифузійної математичної моделі. Параметричне зображення моделі. Основні положення, визначення і припущення існування моделі. Виведення рівняння одно параметричної дифузійної моделі. Приклади застосування моделі для дослідження гідродинаміки потоку у промислових апаратах харчової технології. Двопараметрична дифузійна модель. Область застосування моделей. Основні положення і припущення існування коміркової моделі гідродинаміки потоків у апаратах. Параметрична схема моделі. Виведення рівняння коміркової моделі. Приклад застосування моделі для розрахунку каскаду реакторів хімічної (харчової) технології.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]