Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krim_pravo_ch_2.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
189.69 Кб
Скачать

1. Вступ

 

Кримінальне право є однією з професійно-орієнтованих дисциплін. Курс Особливої частини кримінального права передбачає вивчення студентами ІІІ курсу норм, що встановлюють які конкретні суспільно небезпечні діяння є злочинами, які види покарань і в яких межах можуть бути застосовані до осіб, що їх вчинили. Це неможливо без знання відправних положень Загальної частини: підстав кримінальної відповідальності; поняття злочину та його складу, їх співвідношення; поняття і значення стадій вчинення злочину, співучасті; поняття покарання та загальних засад  призначення покарання тощо.

  При вивченні Особливої частини кримінального права застосовуються такі форми навчальної роботи: лекції, практичні заняття, колоквіуми, індивідуальні навчально-дослідні завдання, консультації, самостійна робота студентів.

Самостійна робота студента охоплює письмове виконання домашніх завдань відповідно до тем змістових модулів, підготовку до практичних завдань та колоквіумів; самостійне вивчення тем, які не викладаються в лекційному курсі; роботу в інформаційних мережах; вивчення додаткової літератури; опрацювання матеріалів юридичної практики.

Індивідуальна робота – це участь студента у роботі студентського наукового гуртка з Особливої частини кримінального права, підготовка курсових робіт, рефератів наукових статей, наукових доповідей, підготовка тез наукових доповідей, участь у студентських науково-практичних конференціях, узагальнення судової практики, складання бібліографії за певними темами, коментування статей КК України та інші форми роботи.

Об’єктами контролю знань студентів – є активність та рівень знань при обговоренні питань на практичних заняттях, колоквіумах впродовж навчального року; участь у роботі наукових студентських гуртків, конкурсах, олімпіадах, студентських конференціях; виконання завдань для самостійного опрацювання та інші форми роботи.

Оцінка рівня знань студента здійснюється за результатами поточного модульного контролю (ПМК) і підсумкового контролю знань (курсовий іспит).

При вивченні Особливої частини кримінального права студенти повинні:

– знати основні положення Особливої частини КК України, Постанови Пленуму Верховного Суду з питань застосування законодавства про кримінальну відповідальність, стан судової практики; систему Особливої частини КК України, структуру та види норм, які вона містить; законодавчі межі криміналізації суспільно небезпечних діянь; підстави кримінальної відповідальності за конкретні злочини, характер та ступінь їх суспільної небезпечності; наукові засади кваліфікації злочинів;

вільно орієнтуватися у системі кримінального права України та судовій практиці у кримінальних справах;

– ознайомитися з практикою застосування законодавства про кримінальну відповідальність судами України, перспективами та основними напрямками розвитку кримінального законодавства;

вміти тлумачити чинне законодавство про кримінальну відповідальність; правильно кваліфікувати суспільно небезпечні діяння, визначати місце злочину в системі Особливої частини КК, аналізувати склад конкретного злочину та відмежовувати його від суміжних злочинів.

 

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]