Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виконавче провадження.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
257.02 Кб
Скачать

2. Загальний розрахунок годин лекцій, практичних занять, самостійної роботи з навчальної дисципліни

Виконавче провадження”

 

Всього – 54 години

Лекції – 10 годин

Практичні заняття – 8 годин

Самостійна робота – 36 годин

 

п/п

Назва теми лекції, практичного заняття, самостійної роботи

Кількість годин

 

 

 

 

Всього

годин

Лекції

 

Практичні заняття

 

Самостійна робота

 

Модуль № 1

Загальні положення виконавчого провадження

1

Поняття та предмет виконавчого провадження

6

2

2

2

2

Суб’єкти виконавчого провадження

6

2

-

4

3

Процесуальна форма виконавчого провадження

8

2

2

4

4

Суд у виконавчому провадженні

4

2

-

2

5

Захист прав учасників виконавчого про-вадження

4

-

-

4

 

Модуль № 2

Окремі види виконавчих проваджень

 

 

 

 

6

Відкриття виконавчого

Провадження

8

2

2

4

7

Звернення стягнення на майно

6

-

2

4

8

Виконання рішень у немайнових спорах

4

-

-

4

9

Особливості окремих виконавчих проваджень

6

-

-

6

10

Документування виконавчого провадження

2

-

-

2

 

Разом

54

10

8

36

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Вченою радою Національної юридичної

академії України ім. Ярослава Мудрого

(протокол № 6 від 18 грудня 2009 р.)

 

 

3. Програма навчальної дисципліни “виконавче провадження”

 

1. Загальні положення виконавчого провадження

 

Доступність правосуддя та виконавче провадження. Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод та виконавче провадження. Виконавче провадження як частина судового розгляду. Предмет виконавчого провадження. Питання ефективної діяльності Державної виконавчої служби. Джерела виконавчого провадження. Сучасні науково-правові проблеми виконавчого провадження. Моделі виконавчого провадження. Ефективність виконавчого провадження, статистика належного виконання рішень судів та інших органів. Принципи виконавчого провадження.

Органи, які здійснюють виконання рішень. Правовий статус державного виконавця та його повноваження. Сторони виконавчого провадження, їх правосуб’єктність, права та обов’язки. Представництво сторін. Правонаступництво. Множинність сторін у виконавчому провадженні. Особи, які сприяють здійсненню виконавчого провадження (експерти, спеціалісти, перекладачі, поняті), їх права та обов’язки.

Процесуальна форма виконавчого провадження. Виконавчі документи як підстава виконання. Добровільне виконання рішень. Місце виконання рішення. Відкладення проведення виконавчих дій. Відстрочка і розстрочка, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення. Зупинення виконавчого провадження. Закінчення виконавчого провадження. Повернення виконавчого документу. Відновлення виконавчого провадження . Витрати, пов’язані з проведенням виконавчих дій. Виконавчий збір. Строки пред’явлення виконавчих документів до виконання. Переривання строку давності, поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчих документів для виконання. Строки здійснення виконавчого провадження, їх поновлення і продовження. Заходи примусового виконання  рішень.

Суд у виконавчому провадженні. Повноваження суду у виконавчому провадженні. Видача дубліката виконавчого листа або судового наказу. Вирішення питання у зв’язку з ходом виконавчого провадження. Вирішення питання про проникнення до житла чи іншого володіння особи. Вирішення питання про тимчасове влаштування дитини. Визначення частки майна боржника в спільному майні. Заміна сторони правонаступником. Затвердження мирової угоди сторін у виконавчому провадженні.

Захист прав учасників виконавчого провадження. Оскарження дій та бездіяльності державного виконавця в судах. Позови про виключення майна з опису. Позови осіб, що беруть участь у виконавчому провадженні. Позови осіб, які не беруть участі у виконавчому провадженні. Відшкодування збитків, заподіяних неправомірними діями державних виконавців. Постанови про заходи забезпечення виконавчого провадження.