Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Spetsialna.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
214.02 Кб
Скачать
  1. * Грип

  2. Парагрип

  3. Аденовірусна інфекція

  4. Респіраторно-синцитіальна інфекція

  5. Стафілококова бронхопневмонія

  1. На розтині хворого 42-х років, що страждав хронічним дифузним бронхітом і помер від легенево-серцевої недостатності, виявлені великі, підвищеної легкості легені, які своїми краями прикривають середостіння, не спадаються, блідо-сірого кольору, ріжуться з хрускотом, при натисканні пальцем на поверхні легень залишається ямка. З просвіту бронхів виділяється слизисто-гнійний ексудат. Встановіть діагноз.

    1. *Хронічна дифузна обструктивна емфізема легенів

    2. Хронічна вогнищева емфізема

    3. Інтерстиційна, проміжна емфізема

    4. Первинна ідіопатична емфізема

    5. Вікарна компенсаторна емфізема

  1. У хворого 70 років, який помер від сердцевої недостатності, під час розтину виявлено деформовані, звужені коронарні артерії. На розрізі внутрішня поверхня артерій бугриста, стінка білувата, ламка, кам’янистої щільності. Про яку стадію атеросклероза йде мова?

  1. *Атерокальциноз

  2. Липосклероз

  3. Атероматоз.

  4. Ліпоїдоз.

  5. Виразкування.

  1. На розтині чоловіка похилого віку, який протягом останніх 2 тижнів страждав від гострого розладу кишечника виявлені зміни у прямій та сигмоподібній кишках: на поверхні слизової оболонки відмічається коричньово-зелена плівка. Стінка кишки потовщена, порожнина різко звужена. Мікроскопічно виявляється проникаючий на різну глибину некроз слизової оболонки, некротичні маси пронизані нитками фібрину, з лейкоцитарною інфільтрацією. Який з перелічених діагнозів найбільш вірогідний?

  1. *Фібринозний коліт.

  2. Катаральнийй коліт.

  3. Виразковийй коліт.

  4. Фолікулярний коліт.

  5. -

  1. На розтині померлого 78 років, заочеревинна клітковина просочена кров'ю, в черевному відділі аорти виявлено мішкоподібне випинання, в якому визначається дефект з нерівним краєм, стінка аорти місцями кам'янистій щільності. Ускладнення якого захворювання розвинулося у хворого?

    1. *Атеросклерозу

    2. Гіпертонічної хвороби

    3. Системного васкулита

    4. Вісцерального сифілісу

    5. Хвороби Морфана

  1. При розтині трупу жінки 48 років, яка раптово померла, в інтимі аорти визначаються ділянки жовтуватого кольору, які не підвищуються над її поверхнею. При гістологічному дослідженні цих ділянок виявляються клітини з пінистою цитоплазмою, а при фарбуванні суданом ІІІ жовтого кольору. Для якої стадії атеросклерозу характерні такі зміни в аорті?

  1. *Ліпоїдозу

  2. Ліпосклерозу

  3. Атероматозу

  4. Виразки

  5. Атерокальцинозу

  1. При розтині померлого, який хворів на туберкульоз, у верхній долі правої легені знайдено порожнину розмірами 3х2 см, яка сполучається з бронхом. Стінка порожнини щільна, має три шари: внутрішній – піогенний, середній – шар туберкульозної грануляційної тканини, зовнішній – сполучнотканинний. Який з перелічених діагнозів найбільш вірогідний?

  1. *Фіброзно-кавернозний туберкульоз.

  2. Фіброзно-осередковий туберкульоз.

  3. Туберкульома.

  4. Гострий осередковий туберкульоз.

  5. Гострий кавернозний тубеокульоз.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]