Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Spetsialna.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
214.02 Кб
Скачать
  1. *Черевний тиф

  2. Лямбліоз

  3. Кампілобактерійний ентероколіт

  4. Дизентерія

  5. Амебіаз

  1. Під час патологоанатомічного дослідження тіла хлопчика 5-ти років, померлого від гострої легенево-серцевої недостатності, було знайдено: серозно-геморагічний трахеобронхіт з ділянками некрозу слизової оболонки, в легенях - множинні вогнища геморагічної пневмонії. Про яке захворювання йде мова?

  1. *Грип

  2. Кір

  3. Скарлатіна

  4. Дифтерія

  5. Крупозна пневмонія

  1. При розтині чоловіка, померлого від внутрішнькишкової кровотечі, в клубовій кишці спостерігається некроз групових і солітарних фолікулів, з імбібіцією жовчю і кров’ю мертвих тканин; в нижньому відрізку кишки – явища секвестрації та відторгнення некротичних мас з утворенням дефектів. Який з перелічених діагнозів найбільш вірогідний?

  1. *Черевний тиф, стадія "брудних" виразок.

  2. Черевний тиф, стадія чистих виразок.

  3. Черевний тиф, стадія некрозу.

  4. Черевнотифозна форма сальмонельозу.

  5. Хвороба Крона.

  1. Під час розтину тіла виявлено, що вся права легеня збільшена, щільна, на плеврі нашарування фібрину, на розрізі тканина сірого кольору, з якої стікає каламутна рідина. Для якого захворювання легенів характерна така картина?

  1. *Крупозна пневмонія

  2. Вогнищева пневмонія

  3. Інрерстиціальна пневмонія

  4. Гангрена легені

  5. Фіброзуючий альвеоліт

  1. При макроскопічному дослідженні тканини легені, виявлені ділянки підвищеної легкості з наявністю дрібних бульбашок, а гістологічно стоншення і розрив альвеолярних перегородок з утворенням великих порожнин різної форми. Яке захворювання виявлено в легені?

    1. *Емфізема легень

    2. Бронхоектатична хвороба

    3. Кавернозний туберкульоз

    4. Хронічний бронхіт

    5. Фіброзуючий альвеолит

  1. При дослідженні коронарних артерій серця виявлені атеросклеротичні бляшки з кальцинозом, що закривають просвіт на 1/3. У м'язі дрібні множинні білі прошарки сполучної тканини. Який процес виявлений в міокарді?

    1. *Дифузний кардіосклероз

    2. Тигрове серце

    3. Постінфарктнийкардіосклероз

    4. Міокардит

    5. Інфаркт міокарда

  1. Дитина 6 років, захворів гостро, захворювання почалося з катарального назофарингита. Через 2 доби хворий помер. На аутопсії: м'які мозкові оболонки мозку різко повнокровні, набряклі, просякнуті густий каламутній жовтувато-зеленуватою рідиною. Мозок набряклий, мигдалики мозочка збільшені в об’ємі, виражена странгуляційна борозна. ІВаш діагноз:

    1. *Менінгококова інфекція

    2. Грип

    3. Коклюш

    4. Дифтерія

    5. Кір

  1. На розтині трупа чоловіка віком 56 років у термінальному відділі тонкої кишки виявлено декілька виразок розмірами від 4 до 5 см. Краї виразок піднімаються над поверхнею слизової оболонки, стінки виразок покриті сірувато-жовтуватими масами, які кришаться. Реакція Відаля позитивна. Поставте діагноз.

  1. *Черевний тиф

  2. Паратиф

  3. Поворотний тиф

  4. Дизентерія

  5. Хвороба Крона

  1. При розтині трупа чоловіка 42-х років виявлено різко розширений просвіт тонкої кишки, переповнений рідиною, яка нагадує “рисовий відвар”. Стінка кишки набрякла, на слизовій велика кількість дрібнокрапкових крововиливів. Для якого інфекційного захворювання характерний описаний ентерит?

  1. *Холера

  2. Дизентерія

  3. Сальмонельоз

  4. Амебіаз

  5. Черевний тиф

  1. У чоловіка 43 років, який тривалий час хворів на туберкульоз, розвинулась кровотеча з легень, що призвелj до смерті. Під час розтину тіла у легенях виявлено декілька порожнин овальної або округлої форми, стінка яких утворена некротичними масами та тканиною легень. Для якої форми туберкульозу легень характерні такі зміни?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]