Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Spetsialna.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
214.02 Кб
Скачать
  1. *Гострий кавернозний

  2. Фіброзно-кавернозний

  3. Туберкулома

  4. Казеозна пневмонія

  5. Гострий вогнищевий

  1. На розтині померлого від черевного тифу у клубовій кишці виявлені розташовані повздовж неї виразки з рівними краями, чистим дном, яке утворено м’язовим шаром або навіть серозною оболонкою кишкиї. На якій стадії черевного тифу це спостерігається?

  1. *Стадія “чистих” виразок

  2. Стадія мозкоподібного набряку

  3. Стадія некрозу

  4. Стадія “брудних” виразок

  5. Стадія заживлення виразок

  1. У хворого 68 років, який помер від хронічної серцевої недостатності, на розтині виявлені деформовані, потовщені, зрощені між собою стулки мітрального клапана, по краю змикання клапанів визначаються дрібні (1-2 мм) тромби. Який ендокардит був причиною розвитку хронічної серцевої недостатності?

  1. *Зворотньо-бородавчастий

  2. Дифузний

  3. Гострий бородавчастий

  4. Фібропластичний

  5. Поліпозно-виразковий

  1. Під час розтину загиблого від раку шлунку, у черевній порожнині виявлено біля 1000 мл мутної, зеленуватої рідини, на вісцеральному та пристінковому листках очеревини ниткоподібні нашарування сіруватого кольору. Який вид запалення на серозному покрові?

  1. *Фібринозно-гнійне запалення

  2. Катаральне запалення

  3. Серозне запалення

  4. Геморагічне запалення

  5. -

  1. Видалений оперативно червоподібний відросток потовщений, серозна оболонка його тьмяна, повнокровна, з білуватими пухкими плівчастими накладеннями, в просвіті каламутна, білувато-жовтувата рідина. При мікроскопічному дослідженні стінка відростка дифузно інфільтрована нейтрофілами. Про який варіант апендициту можна думати в цьому випадку?

    1. *Флегмонозний

    2. гангренозний

    3. Простий

    4. поверхневий

    5. Хронічний

  1. У дитини 5 років з'явилася температура до 40°С, різкий головний біль, блювота, неспокій, озноб. Через 4 дні з'явилася геморагічна висипка на шкірі, олігоурія і надниркова недостатність, що і послужило причиною смерті. При бактеріологічному дослідженні мазків з глотки виявлений менінгокок. Яка форма хвороби виявлена?

    1. *Менінгококцемія

    2. Менінгококовий менінгіт

    3. Менінгоенцефаліт

    4. Менінгококовий назофарингіт

    5. -

  1. Хворий захворів гостро, скаржився на озноб, підвищення температури до 40°С, головний біль, кашель, задишку. На 5 день захворювання помер. На розтині: легкі збільшені в обсязі, строкатого вигляду - "велика строката легеня". Для якого захворювання характерна така патологоанатомічна картина?

    1. *Грип

    2. Аденовірусна інфекція

    3. Крупозна пневмонія

    4. Респираторно-синцитиальная інфекція

    5. Бронхоектатична хвороба

  1. На слизовій оболонці правого піднебінного мигдалика спостерігається безболісна виразка з гладким лакованим дном та рівними хрящеподібної консистенції краями. Мікроскопічно: запальний інфільтрат що складається з лімфоцитів, плазмоцитів, невеликої кількості нейтрофілів та епітеліоїдних клітин та наявність ендо та периваскуліту. Про яке захворювання йде мова?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]