Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_ДР_5ЕК_дипломне_проектування.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
642.05 Кб
Скачать

1 Організація роботи над дипломною (магістерською) роботою

Мета дипломного проектування – систематизація, розширення і закріплення теоретичних знань студента, набуття навичок самостійного рішення задач, проектування й експлуатації інформаційних систем та АСУ, обчислювальних систем, їх елементів і програмного забезпечення.

Дипломна (магістерська) робота є підсумковою, на основі захисту якої Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння студентові кваліфікації спеціаліста з економічної кібернетики.

Студенти, котрі не мають академічної заборгованості та успішно склали залік із переддипломної практики, допускаються до роботи над дипломом. Наказом по університету кожному дипломникові затверджується тема, призначається керівник. Зміна теми і керівника після цього не дозволяється, за винятком надзвичайних обставин. Керівниками дипломних (магістерських) робіт можуть бути призначені наукові співробітники й висококваліфіковані фа­хівці установ і підприємств, викладачі та наукові співробітники кафедри.

Крім керівника, призначається консультант з економічної частини дипломної (магістерської) роботи, з прикладної математики та економіко-математичного моделювання, з охорони праці і безпеки життєдіяльності.

Таблиця 1 – Календарний графік виконання дипломної (магістерської) роботи

Зміст робіт

Обсяг, %

Термін вико­нання

1

Постановка задач дослідження, визначення мети та актуальності проблеми, підбір і вивчення літератури

5

30.04 – 4.05

2

Аналіз структури підприємства, існуючої інформаційної системи, виділення інформаційних потоків, систематизація елементів вхідної та вихідної інформації документообігу, програмно-технічного комплексу АСУ

10

5.05 –10.05

3

Обґрунтування методики дослідження, критеріїв оптимальності, цільової функції, обмежень

10

11.05 – 14.05

4

Обґрунтування вимог та вибір технічного й програмного забезпечення, алгоритмів економіко-математичного моделювання і прогнозування

20

15.05 –20.05

5

Виконання досліджень

15

21.05 –27.05

6

Апробація одержаних результатів, визначення ефективності впровадження

10

27.05 – 31.05

7

Заходи з охорони праці та безпеки життєдіяльності

5

27.05 – 31.05

9

Оформлення пояснювальної записки

10

28.05 – 8.06

10.

Оформлення графічної частини роботи

10

28.05 – 8.06

11

Представлення завершеної роботи на кафедру та рецензування

5

9.06 –10.06

Підпис студента

Підпис керівника дипломної (магістерської) роботи

Зміст дипломних (магістерських) робіт визначається завданням, оформленим на бланку встановленої форми. Воно розробляється ке­рівником дипломної (магістерської) роботи на підставі затвердженої наказом по університету теми. Завдання з економіки та організації виробництва, охорони праці і безпеки життєдіяльності видаються згідно з темою й основним завданням консультантами відповідних кафедр.

Назва теми повинна цілком характеризувати поставлену перед студентом загальну технічну або наукову задачу (для магістерської роботи) й містити конкретне завдання на об’єкт проектування.

На період виконання дипломної (магістерської) роботи встановлюються терміни консультацій із керівником не рідше ніж 1 раз у 2 тижні, а також із консультантами.

Дипломне проектування вимагає чіткої організації роботи студента-дипломника з моменту вибору теми до представлення готової роботи на кафедру для захисту перед Державною екзаменаційною комісією. Підготовка дипломної роботи повинна вкладатися у визначені календарні терміни. Не пізніше від першого тижня проектування дипломник представляє керівникові детально розроблений календарний графік виконання дипломної (магістерської) роботи. Він попередньо погоджується з керівником від підприємства. Графік носить індивідуальний характер, тому наведений у таблиці 1 календарний графік виконання дипломної роботи, присвяченої розробленню структури інформаційної системи, слід вважати орієнтовним.

У міру виконання визначених етапів дипломник подає матеріал для перевірки керівникові дипломної (магістерської) роботи.

Керівник від кафедри визначає вимоги до дипломної (магістерської) роботи, контролює хід проектування, рекомендує до захисту і призначає день.

Календарний графік, затверджений керівником, є основним плановим документом, на основі якого здійснюється контроль за поточним станом роботи над дипломом. За прийняті технічні рішення, висновки й виконані розрахунки відповідальність несе автор дипломної (магістерської) роботи.