Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_ДР_5ЕК_дипломне_проектування.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
642.05 Кб
Скачать

5.3 Ілюстрації

Кількість ілюстрацій, уміщених у дипломній (магістерській) роботі, визначається її змістом і повинна бути достатньою для того, щоб надати текстові, що викладається, ясність та конкретність. Усі ілюстрації (фотографії, схеми, креслення тощо) іменують рисунками. Їх нумерують послідовно в межах глав арабськими цифрами. Номер рисунка має складатися з номера глави і порядкового номера рисунка, розділених крапкою, наприклад: Рису­нок  1.2 – (другий рисунок першого розділу).

При посиланні на рисунок варто вказувати його повний номер, наприклад: Рисунок 2.6.

Рисунки треба розміщати відразу після посилання на них у тексті. Номер і назву рисунка подають під ним, наприклад:

Рисунок 2.11 – Граф статистичних станів DNC-системи.

Написи на рисунках виконують креслярським шрифтом однакового розміру впродовж усієї пояснювальної записки.

Фотографії і схеми розміром, меншим від формату А4, повинні бути наклеєні на стандартні аркуші білого паперу. Аркуші формату, більшого ніж А4, розміщують у додатку в порядку їх згадування в тексті, але після аркушів стандартного формату.

5.4 Таблиці

Цифровий матеріал рекомендується оформляти у вигляді таблиць.

Кожна таблиця повинна мати змістову назву. Назву поміщають над відповідними таблицями після слова „Таблиця” через тире. Слово „Таблиця” і заголовок починають із великої букви.

Таблицю варто подавати після першого згадування про неї в тексті. При переносі таблиці на наступну сторінку головку таблиці потрібно повторити, і над нею поміщають слово „Продовження таблиці” з указуванням номера. Якщо головка таблиці громіздка, допускається її не повторювати; у цьому випадку пронумеровують графи і повторюють їх нумерацію на наступній сторінці. Назву таблиці не повторюють.

Таблиці повинні нумеруватися в межах розділу – арабськими цифрами. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених крапкою. При посиланні на таблицю вказують її повний номер і слово „Таблиця” пишуть без скорочень, наприклад: Таблиця 1.2. Якщо повторюваний у графі текст складається з одного слова, його допускається заміняти лапками. Якщо ж з двох слів і більше, то при першому повторенні його заміняють словами „те ж”, а далі – лапками. Ставити лапки замість повторюваних цифр, знаків, математичних і хімічних символів забороняється. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку не наводять, то в ньому ставлять прочерк.

5.5 Формули

Значення символів і числових коефіцієнтів повинні наводитися в експлікації (роз’ясненні) безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони дані у формулі.

Значення кожного символу і числового коефіцієнта варто давати з нового рядка. Перший рядок експлікації починають зі слова „де”, двокрапку після нього не ставлять.

Розмірність того самого параметра в межах пояснювальної записки по­винна бути постійною.

Формули, на які є посилання в тексті, треба нумерувати в межах розділу арабськими цифрами. Номер формули має складатися з номера розділу та порядкового номера формули, розділених крапкою. Номер формули варто брати в дужки і поміщати на правому полі на рівні нижнього рядка формули, до якої вони відносяться. При посиланні в тексті на формулу необхідно вказувати її повний номер у дужках, наприклад: У формулі (1.2).