Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_ДР_5ЕК_дипломне_проектування.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
642.05 Кб
Скачать

4.3.2 Забезпечення достовірності й захист інформації

У цьому питанні викладаються методи підвищення статистичної вірогідності даних, отриманих після обробки інформації; системні програмні, апаратні заходи щодо забезпечення цілісності та захисту інформаційних масивів від несанкціонованого доступу.

4.3.3Технічні засоби та машинні носії інформації

Тут дається обґрунтування вибору технічних засобів, використаних для підготовки первинних документів, машинних носіїв інформації; наводиться характеристика вибраних носіїв інформації.

4.4Економічна частина

Завдання до відповідного розділу дипломної (магістерської) роботи видає консультант з економічної частини.

Розрахунок економічної ефективності АСУ, АСНД, САПР розробляється для обґрунтування економічної доцільності створення цих систем на конкретному об’єкті і здійснюється шляхом зіставлення капітальних та експлуатаційних витрат з економією, що досягається в результаті створення інформаційної системи АСУ, АСНД, САПР тощо.

У деяких випадках за вказівкою консультанта з економічної частини роботи може розраховуватися не економічна ефективність, а собівартість створення проекту АСУ, АСНД, САПР.

4.5 Питання охорони праці

У пояснювальній записці на основі аналізу виробничих шкідливих чинників і небезпек по всьому об’єкту (наприклад, пункт оперативного керування АСУ тощо) викладаються принципи створення здорових та безпечних умов праці в розрізі всієї дипломної (магістерської) роботи і детально розв’язується одне-два найбільш важливих питання з охорони праці з повним інженерним обґрунтуванням. Висновок формується з оцінкою прийнятих рішень і має враховувати аспекти соціальної й економічної ефективності.

Обсяг даного розділу основної частини не повинен перевищувати 5-10 сторінок рукописного тексту.

Більш конкретний зміст розділу погоджується з консультантом з охорони праці.

4.6 Висновки

Висновки до дипломної (магістерської) роботи містять остаточні підсумки і показують ступінь виконання поставлених перед дипломником задач. Висновки даються на основі порівняння техніко-економічних показників діючого виробництва і проектного варіанта. Поряд із цим дипломник зобов’язаний показати в заключній частині роботи й інші переваги, пов’язані з реалізацією проектних пропозицій (наприклад, підвищення загальної культури виробництва, зростання кваліфікації кадрів, поліпшення умов праці тощо), а також схарактеризувати зміст і методи проведення підготовчих робіт. Якщо при розв’язанні задачі, поставленої перед дипломником, він з якихось причин не прийняв оптимальне рішення, у висновку варто вказати причини, що зумовили вибір проміжного варіанта, й схарактеризувати перспективи подальшого розвитку робіт у цій галузі.

4.7 Список літератури

У списку літератури повинна бути зазначена вся використана література, а в тексті пояснювальної записки – посилання на неї. Всі перераховані в списку роботи нумеруються. Допускається два варіанти розташування джерел: у порядку появи посилань у тексті і за алфавітом.

При посиланні на джерело літератури в тексті наводиться номер джерела за списком літератури у квадратних дужках. При посиланні одночасно на кілька джерел номери їх розділяються комою у середині одних квадратних дужок. За умови включення в текст цитати варто наводити в квадратних дужках, крім номера джерела, також номер сторінки, на якій уміщений матеріал цитати, розділяючи їх комою. Під час оформлення списку літератури необхідно керуватися „ГОСТ 7.1-84. Бібліографічний опис документа. Загальні вимоги і правила складання”.