Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФК 09-2з 8с / ФК 09-2з / Облік в бюджетних установах Заоч. 2012. Фін.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Передмова

Вивчення навчальної дисципліни «Облік в бюджетних установах» є важливою складовою підготовки компетентних спеціалістів в галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» за спеціалізаціями: «Державні фінанси», «Казначейська справа».

Вивчення дисципліни «Облік в бюджетних установах» передбачає:

  • опанування компетенціями щодо комплексного використання методів і прийомів бухгалтерського обліку згідно зі специфікою діяльності різних за профілями бюджетних установ;

  • набуття системи знань, умінь та навичок для вирішення завдань організації обліку виконання кошторисів бюджетних установ, набуття вмінь, навичок для використання облікової інформації в управлінні, контролі, аналізі діяльності бюджетних установ.

Навчально-методичний посібник розроблен відповідно до освітньо-професійної програми (варіативний компонент), затвердженої постановою Вченої ради академії 26.04.2010 р.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Облік в бюджетних установах» є формування системи знань з методики та організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах різного профілю.

Предметом навчальної дисципліни «Облік в бюджетних установах» є процес виконання кошторисів бюджетних установ.

Основними завданнями навчальної дисципліни є:

  • підвищення знань з питань організації та ведення бухгалтерського обліку в бюджетних установах; використання прогресивних методів і прийомів в процесі обліку грошових коштів, доходів і видатків загального і спеціального фондів, необоротних активів, запасів, розрахунків;

  • постійне вивчення нових нормативно-методичних та інструктивних документів з питань обліку та звітності, впровадження їх в бюджетних установах;

  • формування професійної майстерності фахівців, відповідальності перед суспільством, державною за дотриманням діючого законодавства, єдиних методологічних засад, виконанням поставлених завдань в обліку і звітності бюджетних установ.

Засвоєння теоретичного матеріалу навчальної дисципліни «Облік в бюджетних установах» базується на знаннях, які студенти отримали при вивченні таких навчальних дисциплін, як «Бухгалтерський облік», «Бюджетна система».

Метою навчально-методичного посібника є формування у студентів сучасного економічного мислення та системи глибоких теоретичних знань і практичних навичок з питань бухгалтерського обліку виконання кошторисів та звітності бюджетних установ.

Для послідовного опрацювання тем курсу студентам необхідно звернутись до рекомендованої літератури перелік якої наведено у посібнику.

Порядок вивчення окремих тем і питань, визначених тематичним планом дисципліни, який відображає структуру програми і логіку даного курсу.

З метою контролю знань студентів з дисципліни «Облік в бюджетних установах» навчальною програмою передбачається виконання поточного контролю на практичних заняттях, модульного контролю, а саме виконання контрольної роботи після вивчення навчального матеріалу.

Навчально-методичний посібник побудован відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу.