Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
694_метод_указ_диплом_ук.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
860.67 Кб
Скачать

1 Тематика дипломних проектів

Дипломні проекти по спеціальності 7.090202 «Технологія машинобудування» можуть бути наступних типів.

1. Технологічні проекти (з більш розвинутою технологічною частиною) по розробці технологій для верстатних комплексів (ВК), дільниць, відділень або цехів для виготовлення деталі (деталей), вузла (вузлів) машини або інструмента (інструментів), типових, групових, модульних технологічних процесів механічної обробки, складання і ремонту.

2. Конструкторсько-технологічні проекти по проектуванню верстатів, промислових роботів (ПР), маніпуляторів, потокових ліній, автоматів, автоматичних ліній, технологічного оснащення, інструментів і розробці технологічних процесів виготовлення їхніх основних деталей (вузлів) або інструменту (інструментів).

3. Конструкторські проекти (з більш розвинутою конструкторською частиною) по розробці конструкцій верстатів, модернізації верстатів і ВК, автоматів різного призначення й автоматичних ліній, пристроїв, що транспортують, маніпуляторів, ПР, іспитових стендів і інших агрегатів для механоскладальних цехів, а також різних ВК для автоматизованих виробництв.

4. Проекти по інструментальному виробництву спрямовані на закріплення і розвиток навичок проектування і дослідження конструкцій різальних інструментів, розробки технологічних процесів їхнього виготовлення, аналізу економічної ефективності застосування інструменту, організації і керування інструментальним виробництвом.

5. Дослідницькі проекти (з розвинутою науково-дослідною частиною) по господарчій договірній і держбюджетній тематикам НДР кафедри чи творчому співробітництву з промисловими підприємствами за їхніми замовленнями, якщо тематика проекту відповідає кваліфікаційній характеристиці спеціаліста.

2 Завдання на дипломне проектування

Завдання по підготовці дипломного проекту (роботи) складається студентом і викладачем кафедри - керівником проекту, і затверджується завідувачем кафедрою. Закріплення за студентом теми дипломного проекту (роботи) оформляється наказом по університету до начала переддипломної практики. Відповідно до теми студент одержує від керівника завдання по вивченню виробництва на переддипломній практиці і по збору матеріалів до проекту (роботи).

Завдання на дипломне проектування оформлюється на бланку, установленої форми (Додаток Б) і складається з наступних розділів.

1.Тема проекту. Її формулювання повинне строго відповідати формулюванню, затвердженому наказом по університету.

2. Вихідна інформація. Її склад залежить від теми дипломного проекту і містить у собі конструкторську, технологічну й організаційну інформацію про базове підприємство, річну програму випуску виробів.

3. Зміст пояснювальної записки. Тут наводиться короткий перелік основних питань, що підлягають розробці в проекті: технологічних, конструкторських, дослідницьких, організаційних, економічних та інших.

4. Перелік графічних матеріалів. Наводиться точне найменування всіх графічних розробок із вказівкою їхнього обсягу в аркушах формату А1, наприклад, «Креслення загального виду пристосування для фрезерування» - 2 листи.

Перелік графічних розробок включає вказівку сумарного обсягу аркушів.

5. Консультанти по проекту. Незалежно від особливостей теми кожному студентові призначають консультантів по охороні праці, організаційним і економічним розробкам. При необхідності за пропозицією керівника проекту число консультантів може бути збільшено. Додатково можуть бути призначені консультанти по електроустаткуванню, електроніці, розрахункові і проектуванню цеху і дільниці, науково-дослідній роботі й ін. (як правило, загальне число консультантів по дипломному проекті повинне бути не більш чотирьох).

6. Календарний план виконання проекту розробляється із указівкою розділів, графічної частини і термінів виконання. Остаточний термін виконання дипломного проекту – 1 червня.