Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологічний розділ (2).docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
595.16 Кб
Скачать

2.12 Технологічна карта проведення державного технічного

огляду машини

Перевірити відповідність марки, державного реєстраційного знака, номерних агрегатів, записаних у реєстраційному документі. На фірмовій табличці повинні бути нанесені ударним способом порядковий номер і рік випуску трактора.

Потім методом безпосереднього огляду визначають:

- наявність захисної кабіни (каркаса безпеки). Тип кабіни - безпечна, каркасно-панельної конструкції. Каркас чотирьохстояковий, виконаний з гнутих профілів прокату, з’єднаний з штампованими панелями передньої стінки, даху і основи. Рамки вікон і дверей також штамповані. Двоє дверей з середини закриваються поворотом ручки замка, зовні ліві двері зачиняються за допомогою ключа. Віконне скло виготовлене з загартованого монолітного, теплопоглинаючого, травмобезпечного скла. Зона видимості-316 град.;

- безпеку приєднання та від'єднання сільськогосподарських машин і знарядь, а саме тягово-зчіпний пристрій ТСУ-3-К за ГОСТ 3481-79, який повинен забезпечувати розміщення тягового крюка:

- від грунту-715 мм;

- від торця заднього ВВП-418 мм;

- від осі задніх коліс - 832 мм;

- наявність і роботу пристроїв, які вимикають запуск головного двигуна при увімкненій передачі. На важелі КПП повинен бути встановлений пристрій, який під час ввімкненої передачі розмикає електричне коло запобігаючи таким чином запуску основного (чи пускового) двигуна;

- наявність засобів забезпечення безпеки вузлів машин, що працюють під тиском і (або) при високій температурі. Перевіряють відповідність та роботу контрольно-вимірювальних пристроїв (тахоспідометра, датчики тиску оливи, температури охолоджуючої рідини і ін.)

- наявність засобів забезпечення прийнятних умов праці операторів, в тому числі кондиціонера, вентилятора, пиловідокремлювача, опалювача, склоочисника та пасів безпеки. Природна вентиляція здійснюється за рахунок відкритих вікон, люка даху кабіни. Примусова вентиляція забезпечується за рахунок подачі вентиляційною установкою очищеного повітря, зимою подається підігріте в опалювачі повітря. Зараз кабіни укомплектовуються водовипарювального типу. Параметри мікроклімату в кабіні повинні відповідати ГОСТ 12.2.019-86.

- наявність і роботоздатність сигнальних пристроїв. Трактор повинен бути обладнаний звуковим сигналом, який створює звук величиною не менше 90 дБА. Покажчики поворотів помаранчевого кольору, які працюють в режимі мигання.

- наявність пристроїв, що фіксують навісні машини в транспортному положенні. Пристрій механічної фіксації начіпних машин в транспортному положенні – механічний захват, який з’єднує важіль циліндра з остовом трактора.

- безпеку і зручність використання трактора в темний час доби. Трактор обладнаний передніми фарами, габаритними вогнями, задніми фарами та ліхтарями, стоп-сигналами і підсвіткою номерного знака.

- наявність, надійність і пофарбування, захищення небезпечних місць. Фарбування трактора повинно відповідати наступним вимогам:

- криша кабіни повинна бути пофарбована в світлі тони;

- небезпечні місця і захисні огородження повинні бути пофарбовані в червоний чи жовтий колір;

- рукоятки органів керування повинні мати колір відмінний від основного кольору кабіни

- пожежобезпечність. Трактор повинен комплектуватись первинними засобами пожежогасіння (вогнегасник, лопата і ін.)

- електробезпечність. Вся проводка повинна бути надійно закріплена і мати відповідну ізоляцію.

- наявність площадок, поручнів і упорів для ніг. Висота першої сходинки підніжки від землі повинна бути не більше 400 мм, відстань між сходинками повинна бути від 250-350 мм, ширина сходинки – не менше 100 мм.

- наявність гумового килимка. В кабіні повинен бути на підлозі гумовий килимок.

Методом виміру оцінюють:

- люфт рульового колеса. При включеному насосі повинен становити не більше 200 ;

- ефективність дії гальм і гідравлічних, (пневматичних). Привід гальм повинен забезпечувати синхронне гальмування передніми і задніми колесами прямолінійність повинна бути в межах 0,5 м.

- спрацювання грунтозачепів. Залишкова висота рисунка протектора передніх коліс повинна бути не меншою 1,0 мм, а залишкова висота грунтозачепів задніх коліс - не менше 35% від початкової їх висоти;

- шум на робочому місці оператора. Шум на робочому місці не повинен перевищувати 85 дБА.