Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Когут.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
195.07 Кб
Скачать

Розділ 6. Навчальна екскурсія до пат кб «приватбанк»

15 червня нами був відвіданий ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». Метою екскурсії було практичне ознайомлення з діяльністю комерційного банку.

Відповідно до Закону України "Про банки і банківську діяльність" комерційні банки — це юридичні особи, які мають виключне право на підставі ліцензії Національного банку України здійснювати у сукупності такі операції: залучати у вклади грошові кошти фізичних і юридичних осіб, розміщувати зазначені кошти від свого імені, на власних умовах та на власний ризик, відкривати і вести банківські рахунки фізичних та юридичних осіб.

Комерційні банки здійснюють три основні типи операцій:

  • залучення депозитів;

  • надання кредитів;

  • розрахунково-касове обслуговування.

Заснований у 1992 році, комерційний банк ПриватБанк є лідером банківського ринку країни. За даними дослідження GFK Ukraine у першому кварталі 2015 року нас вважають основним банком 38,2% клієнтів – фізичних осіб, що більше, ніж у наступних за нами двадцяти  п'яти банків разом взятих. Серед корпоративних клієнтів цей показник становить 28,4%.

У центральному відділенні ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» в Закарпатській області екскурсію проводила заступник голови відділення. Вона розповіла нам про історію банку, позиції Приватбанку на ринку банківських послуг та розповіла нам про банківські послуги, які надає банк. Також нам було запропоновано пройти квест від Приватбанку, за проходження якого можна було отримати грошову винагороду на рахунок «Бонус +».

Приватбанк є найбільшим комерційним банком України, тому не дивно, що він є лідером у таких сферах банківської діяльності, як:

  • кількість банкоматів та терміналів самообслуговування;

  • кількість карток;

  • частка вкладників;

  • частка кредитів на товари.

Також Приватбанк займає друге місце за кількістю відділень.

ПриватБанк є одним з найбільш інноваційних банків світу, так як понад десять років назад банк став одним із перших у світі, що почав використовувати одноразові SMS-паролі. До останніх інновацій, які отримали визнання по всьому світі, належать такі продукти, як платіжний міні-термінал, вхід в Інтернет-банкінг через QR-код, онлайн-інкасація, а також десятки різноманітних мобільных додатків.

Отже, ПриватБанк є одним з найбільш інноваційних банків світу та найбільшим банком України. На екскурсії ми змогли детальніше ознайомитись з їх діяльністю, продуктами та спеціальними акціями для студентів.

Розділ 7. Навчальна екскурсія до закарпатської філії прат "ск «провідна»

16 червня відбулась зустріч із представником страхової компанії «ПРОВІДНА» Шегедою Ігорем Івановичем. Метою зустрічі було ознайомлення із діяльності страхової компанії та її продуктами.

Страхова компанія — це юридична особа, яка залучає кошти клієнтів під певні зобовязання і сплачує цим клієнтам визначену суму коштів у разі настання страхового випадку.

Страхова компанія «ПРОВІДНА» одна з найбільших компаній, лідерів українського страхового ринку. Регіональна мережа «ПРОВІДНОЇ» складається з 25 філій, 25 Центрів клієнтського сервісу і більше 300 офісів по всій Україні. На сьогоднішній день в Компанії працює понад 2 000 співробітників.

Ігор Іванович розповів нам про різномаїття страхових продуктів «ПРОВІДНОЇ». Страхова команія пропонує понад 80 страхових продуктів із обов’язкових та добровільних видів страхування.

Компанія вивчає потреби споживачів, проводить регулярні дослідження економічної та соціально-демографічної ситуації регіонів для надання доступних страхових продуктів за вигідною ціною жителям кожного регіону, аналізує ринки нерухомості, транспорту, туризму, авторинок, розвиток малого та середнього бізнесу для створення страхових продуктів відповідно до потреб кожної галузі.

«ПРОВІДНА» є  членом таких професійних та галузевих об`єднань:

  • Ліга страхових організацій України;

  • Моторне страхове бюро України;

  • Український національний комітет Міжнародної торгової палати;

  • Американська торгівельна палата в Україні;

  • Українська Будівельна Ассоціація;

  • Український Союз промисловців та підприємців;

  • Ядерний страховий пул.

Ігорем Івановичем під час зустрічі на прикладі нашого одногрупника було розібрано страховий випадок, а саме ДТП.

Отже, під час екскурсії ми ознайомились із діяльністю страхової компанії, її продуктами та довели необхідність страхування.