Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
324.1 Кб
Скачать

Словник

Елітарна культура – культура, що ґрунтується на існуванні специфічних форм мистецтва, зрозумілих лише невеликій групі людей, які мають досить високий інтелектуальний рівень, відповідні духовні запити, особливу художню сприйнятливість.

Поп-культура – (поп-арт) культура, яка популярна та переважна серед широких верств населення в даному суспільстві, переважно комерційно успішна та елементи якої знаходяться повсюди: в кулінарії, одязі, споживанні, засобах масової інформації, в розвагах (наприклад, у спорті і літературі) — контрастуючи з «елітною культурою».

Постмодернізм – світоглядно-мистецький напрям, що в останні десятиліття ХХ століття приходить на зміну модернізму. Цей напрям – продукт постіндустріальної епохи, епохи розпаду цілісного погляду на світ, руйнування систем – світоглядно-філософських, економічних, політичних.

Фолк (Фолк-Культура) – загальний термін для позначення різновидів популярного мистецтва, заснованих на народних традиціях.

Хай-Тек – стилістичний напрямок у сучасній архітектурі та дизайні, орієнтований на функціональність, науковість, застосування високих технологій

ЮНЕСКО – міжнародна організація, спеціалізована установа ООН, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє розвитку національної культури, охороні пам’яток культури тощо.

30