Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_Ye-A_II_per_2014.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

Тема 3. Країни Латинської Америки у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Особливості суспільно-політичного розвитку країн регіону. Роль держави та церкви у політичному житті. Каудільїзм. Часті державні перевороти. Поширення ліворадикальних політичних течій. Переворот Ф.Кастро на Кубі та його вплив на Латиноамериканський регіон. Еволюція авторитарних політичних режимів. Перехід до парламентської системи у більшості країн у 80-х рр. ХХ ст. Головні тенденції суспільно-політичного життя країн Латинської Америки у 80-90-х рр. ХХ – на початку ХХІ ст. Особливості соціально-економічного розвитку країн регіону у другій половині ХХ –на початку ХХІ ст. Індустріалізація. Проведення аграрних реформ. Підвищення агрокультури. Роль держави у економічному житті. Державно-монополістичні тенденції у економічному розвитку. Процеси націоналізації та приватизації. Вплив іноземного капіталу. Комуністичні експерименти на Кубі. Економічна співпраця та інтеграція країн континенту. Головні тенденції соціально-економічного розвитку країн Латинської Америки на межі століть. Зовнішньополітична стратегія країн регіону та її реалізація у другій половині ХХ –на початку ХХІ ст.

Тема 4. Мексика у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Особливості державно-політичної моделі Мексики. Місце ІРП у ній. Характеристика політичного життя у другій половині 40-60-х рр. ХХ ст. Особливості соціально-економічного розвитку Мексики у другій половині 40-60-х рр. ХХ ст. Фактори стабільно-високих темпів розвитку. «Зелена революція» у аграрному секторі. Урегулювання конфліктів у сфері трудових відносин. Соціальна політика. Особливості суспільно-політичного розвитку Мексики у 70-80-х рр. ХХ ст. Зниження темпів економічного розвитку у цей період. Фінансово-економічна криза початку 80-х рр. ХХ ст. Реорганізація економіки. Головні напрямки політичного та економічного розвитку Мексики на рубежі століть. Сучасна Мексика: політичний та економічний розвиток. Вплив США. Зовнішньополітична стратегія Мексики у другій половині ХХ –на початку ХХІ ст. та її реалізація. Роль та місце країни у регіоні та світі.

Тема 4. Республіка Куба у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Особливості історичного розвитку Куби у 1944-1952 рр. Повернення Фульхенсіо Батисти: державний переворот 1952 р. Особливості режиму Ф.Батисти на Кубі. Зовнішня політика Куби за Ф.Батисти. Відносини із США. Переворот 1959 р. Встановлення режиму Ф.Кастро. особливості режиму Ф.Кастро на Кубі. Зовнішня політика: відносини із США та СРСР. Рауль Кастро Рус та спроби реформування Куби. Сучасна Республіка Куба: досягнення та проблеми.

Тема 5 Загальні тенденції розвитку науки та культури країн Європи та Америки у1945-2014 рр.

Визначні досягнення у галузі природничих наук. Основні риси НТП у другій половині ХХ – на поч. ХХІ ст. НТР. Особливості розвитку гуманітарних наук. Загальні тенденції у розвитку освіти у передових країнах Європи та Америки. Головні напрямки та досягнення у галузі літератури. Головні напрямки та досягнення у галузі мистецтва. Головні напрямки та досягнення у галузі театру, кіно та телебачення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]