Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_Ye-A_II_per_2014.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

Тема 3. Велика Британія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на країну. Особливості суспільно-політичного розвитку Великої Британії. Вибори 1945 р. Соціально-економічна стратегія лейбористів та її реалізація. Особливості політичного та економічного розвитку країни за правління консерваторів (1951-1964 рр.). Велика Британія на міжнародній арені. Колоніальна політика другої половини 40 – середини 60-х рр. ХХ ст. Політичний та економічний розвиток Великої Британії у другій половині 60-70-х рр. ХХ ст. Ставлення до інтеграційних процесів у Європі. Політичне життя. Вплив світової енергетичної кризи на економіку країни. Зовнішня політика. Вибори 1979 р. Перемога консерваторів. Особливості соціально-економічної стратегії М.Тетчер та її результати. Зовнішня політика. Політичний розвиток Великої Британії у 90-х рр. ХХ – на початку ХХІ ст. Дж.Мейджор. А.Блер. Г.Браун. Д.Камерон. Сучасна політична ситуація. Стан та перспективи розвитку економіки. Британія у системі міжнародних відносин. Місце та роль країни у сучасному світі. Зовнішня політика.

Тема 4. Франція у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Францію. Людські жертви та матеріальні збитки. Діяльність Тимчасового уряду. Прийняття конституції ІV Республіки. Особливості державно-політичного механізму за новою конституцією. Суспільно-політичне життя. Соціально-економічний розвиток. Участь у процесах економічної інтеграції у Європі. Зовнішня політика. Колоніальна політика. Повернення Ш. де Голля до влади. Прийняття конституції 1959 р. Особливості політичної системи Франції періоду V Республіки. Франція у роки президентства Ш. де Голля: внутрішня та зовнішня політика. «Голлізм». Політичний та економічний розвиток Франції у кінці 60- на початку 80-х рр. ХХ ст. Ж. Помпіду. Ж. д‘Естен. Франція у системі міжнародних відносин. Президентські вибори 1981 р. «Ера Міттерана»: особливості суспільно-політичного, соціально-економічного розвитку та зовнішньополітична діяльність Франції у 1981-1995 рр. Франція у другій половині 90-х рр. ХХ – на початку ХХІ ст.: політичний та економічний розвиток. Ж.Ширак. Н.Саркозі, Ф.Олланд. Зовнішньополітична стратегія. Місце та роль країни у сучасному світі.

Тема 5 Італія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Наслідки ІІ світової війни. Особливості окупаційного режиму в Італії. Трансформація політичних сил. Дефашизація. Реформи у галузі промисловості та сільського господарства. Підписання мирного договору з Італією. Проголошення республіки (1946 р.). Прийняття нової конституції (1948 р.). Особливості суспільно-політичного розвитку у кінці 40 – 60-х рр. ХХ ст. Соціально-економічний розвиток Італії. Залучення до європейської економічної інтеграції. Італійське «економічне диво». Суспільно-політичний розвиток Італії у 70-80-х рр. ХХ ст. Актуалізація проблеми мафіозних структур та тероризму. Стан розвитку економіки у 70-80-х рр. ХХ ст.: досягнення та проблеми. Криза традиційних політичних сил на початку 90-х рр. ХХ ст. Вибори 1994 р. – перемога нових правих партій. Часті зміни урядових кабінетів. С.Берлусконі. Особливості політичного та економічного розвитку країни на початку ХХІ ст. Зовнішньополітична стратегія Італії у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. та її реалізація. Місце та роль країни у сучасному світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]