Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_Ye-A_II_per_2014.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

Тема 10. Ірландія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Ірландію. Проголошення повного суверенітету. Вихід із Співдружності націй. Нейтралітет. Особливості суспільно-політичного розвитку країни. Розстановка політичних сил. Етапи політичної боротьби. Ольстерська проблема у політичному житті Ірландії. Особливості соціально-економічного розвитку країни. Зовнішньоекономічна стратегія. Участь у ЄАВТ. Вступ до ЄЕС. Ірландія у ЄС. Головні досягнення та проблеми розвитку ірландської економіки. Особливості суспільно-політичного розвитку країни. Зовнішньополітична стратегія Ірландії та її реалізація у другій половині ХХ – початку ХХІ ст. Роль та місце країни у сучасному світі.

Тема 11. Австрія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Австрію. Період окупаційного режиму. Формування моделі політичного життя Австрійської республіки. Розстановка політичних сил. Австрійська модель економічного розвитку. Націоналізація. Відбудова економіки. Зовнішньоекономічна стратегія. Вступ до ЄАВТ. Вступ до ЄС. Здобутки та проблеми розвитку австрійської економіки. Особливості суспільно-політичного розвитку. Зовнішньополітична стратегія Австрії та її реалізація у другій половині ХХ – початку ХХІ ст. Роль та місце країни у сучасному світі.

Iiі тематичний блок країни північної та південної америки у 1945-2014 рр.

Тема 1. Сша у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на США. Зміцнення позицій США на світовому ринку та у сфері міжнародних відносин. Внутрішня та зовнішня політика Г.Трумена. Президентство Д.Ейзенхауера. Економічна стратегія республіканців та її результати. Особливості соціально-економічної політики демократів Д.Кеннеді та Л. Джонсона. Соціальна політика. Расове питання. Відносини із профспілками. Зовнішня політика США у 60-х рр. ХХ ст. Проблеми соціально-економічного розвитку початку 70-х рр. ХХ ст. та спроби їхнього вирішення. Особливості політичного розвитку США у 70-х рр. Соціально-економічна стратегія демократів за Д.Картера та її результати. Зовнішня політика США у 70-х рр. Перші кроки з розрядки міжнародної напруженості. Чергове загострення відносин із СРСР у 1979 р. Президентство Р.Рейгана. Особливості соціально-економічної та зовнішньополітичної стратегії. Рейганоміка: зміст та наслідки. Президентство Дж.Буша. Кореляція зовнішньополітичного курсу. США у 90-х рр. ХХ – на початку ХХІ ст. особливості соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку. Зовнішня політика США. Нові загрози та відповідь на них. Війна в Іраку та її вплив на США. Вибори 2008 та 2012 рр. Президентство Б.Обами. Роль та місце США у сучасному світі.

Тема 2. Канада у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Канаду. Особливості державно-політичного механізму Канади. Статус Канади на міжнародній арені та у Британській співдружності націй. Особливості політичного розвитку Канади у другій половині 40-50-х рр. ХХ ст. Зміцнення позицій Ліберальної партії. В.Макензі Кінг, Л. Сен–Лоран. Ідеологічна трансформація Консервативної партії Джоном Діфенбейкером. Соціально-економічний розвиток Канади у 40-50- рр. ХХ ст. Посилення інтеграції з США. Початок «канадизації» економіки. Політична нестабільність 60-х рр. ХХ ст. Активізація франко-канадської проблеми. Особливості економічного розвитку Канади у 60-70-х рр. ХХ ст. Проблеми та досягнення канадської економіки. Канада у 80-90-х рр. ХХ ст. Юридичне оформлення державного суверенітету – Акт про конституцію. Політичне життя. Особливості соціально-економічного розвитку. Економічний спад 1990-1991 рр. Економічна стратегія консерваторів. Реформування економіки лібералами. Темпи розвитку економіки у 1992-1998 рр. Уповільнення темпів розвитку у кінці 90-х рр. Сучасний стан розвитку економіки Канади. Особливості суспільно-політичного розвитку. Особливості зовнішньополітичної стратегії Канади у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. та її реалізація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]