Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_Ye-A_II_per_2014.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
691.2 Кб
Скачать

Тема 5. Швейцарія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Швейцарію. Особливості державно-політичного механізму країни. Принципи прямої демократії. Принципи формування та діяльності вищих гілок влади. Зовнішньополітична стратегія та її реалізація. Головні етапи економічного розвитку Швейцарії у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. Фактори стабільного економічного розвитку швейцарської економіки. Зовнішньоекономічна стратегія Швейцарії. Стосунки з ЄЕС та ЄС. Зовнішньополітична діяльність країни у кінці ХХ – на початку ХХІ ст. Вступ до ООН. Роль та місце країни у сучасному світі.

Тема 6. Країни Північно-Західної Європи у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на країни регіону. Особливості суспільно-політичного розвитку Скандинавських країн та Бенілюксу. Традиціоналізм. Парламентська демократія. Домінування соціал-демократичної та соціал-християнської ідеології. Особливості політичного життя. Загальні риси соціально-економічного розвитку країн регіону. Фактори прискореного розвитку. Індустріалізація. Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва. Експортно-орієнтована модель розвитку. Вирівнювання темпів та показників розвитку окремих країн. Регіональна інтеграція. Північна рада. Входження Бенілюксу до «Спільного ринку». Зовнішньоекономічна стратегія. Сучасний стан та перспективи розвитку країн регіону. Специфіка соціальної політики. Зовнішньополітична діяльність.

Тема 7. Бельгія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Бельгію. Втрати країни. Суспільно-політичний розвиток Бельгії у другій половині 40-80-х рр. ХХ ст. Політичне життя. Національне питання та шляхи його вирішення. Політичний розвиток сучасної Бельгії. Особливості соціально-економічного розвитку країни у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. Модель економічного розвитку. Експортно-орієнтована економіка. Підписання економічних угод із Нідерландами та Люксембургом. Залучення до європейської економічної інтеграції. Участь у ЄОВС. Входження до «Спільного ринку». Досягнення та проблеми бельгійської економіки. Сучасний стан економіки країни. Особливості політичного розвитку. Зовнішньополітична діяльність Бельгії у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст.

Тема 8. Швеція у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Швецію. Інтенсивний розвиток економіки. Особливості суспільно-політичного розвитку у другій половині 40-80-х рр. ХХ ст. Домінування соціал-демократії. Формування соціально-орієнтованої моделі розвитку. Соціальна політика. Складові шведської моделі розвитку. Співпраця із скандинавськими країнами. Політичний розвиток Швеції у 80-90-х рр. ХХ ст. Сучасна політична ситуація. Головні тенденції розвитку економіки країни у 80-90-х рр. ХХ ст. Вступ до ЄС. Досягнення та проблеми економіки сучасної Швеції. Зовнішньополітична стратегія країни та її реалізація у другій половині ХХ – початку ХХІ ст. Роль та місце країни у сучасному світі.

Тема 9. Фінляндія у 1945-2014 рр.: особливості історичного розвитку.

Вплив ІІ світової війни на Фінляндію. Особливості розвитку економіки. Особливості суспільно-політичного розвитку у другій половині 40-80-х рр. ХХ ст. Основні політичні сили та їхня стратегія розвитку країни. Соціально-економічний розвиток. Зовнішньоекономічна стратегія Фінляндії. Співпраця із скандинавськими країнами. Сучасна політична ситуація. Головні тенденції розвитку економіки країни у 80-90-х рр. ХХ ст. Вступ до ЄС. Досягнення та проблеми економіки сучасної Фінляндії. Зовнішньополітична стратегія країни та її реалізація у другій половині ХХ – початку ХХІ ст. Особливості нейтралітету Фінляндії. Роль та місце країни у сучасному світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]