Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
216.06 Кб
Скачать

4. Права та обов’язки споживача

4.1. Споживач має право на:

4.1.1. Одержання необхідної доступної, достовірної та своєчасної інформації, що стосується послуг із збирання та вивезення будівельних відходів.

4.1.2. Одержання послуг згідно з вимогами законодавства про відходи, Механізму попередження утворення неорганізованих звалищ будівельних відходів на території м. Рівного, а також згідно з цим Договором.

4.1.3. Відшкодування у повному обсязі збитків, завданих Виконавцем.

4.1.4. Несплату вартості послуг, не наданих у термін, установлений договором, та одержання неустойки (урахування її за згодою Споживача при оплаті за подібні інші послуги).

4.1.5. Перевірку якості послуг із збирання та вивезення будівельних відходів, їх кількості та вартості.

4.2. Споживач зобов’язується:

4.2.1. Своєчасно, у встановлений Договором термін (пункт 3.1), сплачувати надані послуги.

4.2.2. Не допускати перевантаження контейнерів чи спеціально обладнаних місць складування будівельних відходів та складування будівельних відходів поза їх межами.

5. Права та обов’язки Виконавця

5.1. Виконавець має право на:

5.1.1. Стягнення неустойки в разі несвоєчасного внесення Споживачем платежів за надані послуги згідно з чинним законодавством та умовами Договору (за винятком неплатежів через неякісне надання послуг – до прийняття рішення про задоволення або спростування претензій Споживача).

5.2. Виконавець зобов’язується:

5.2.1. Надавати послуги відповідно до вимог законодавства про відходи, нормативних документів, діючих санітарних правил утримання територій населених пунктів, Механізму попередження утворення неорганізованих звалищ будівельних відходів на території м. Рівного та цього Договору. Ознайомити Споживача із змістом цих законодавчих та нормативних документів.

5.2.2. Мати необхідну кількість контейнерів для завантаження будівельних відходів чи спеціально обладнане місце для складування будівельних відходів відповідного об’єму.

5.2.3. Спільно із Споживачем визначити потрібну кількість контейнерів чи об’єм спеціально обладнаного місця для збирання будівельних відходів.

5.2.4. Утримувати їх у справному та охайному стані відповідно до санітарних вимог.

5.2.5. До прибуття спецавтомобіля підготувати будівельні відходи для вивезення. Забезпечити чистоту контейнерних майданчиків чи спеціально обладнаних місць для складування будівельних відходів, вільний прохід та під’їзд до них, а також освітлення в темний час доби.

5.2.6. Надавати необхідну достовірну, доступну та своєчасну інформацію про тарифи на послуги, умови оплати, режим надання послуг.

5.2.7. Усувати порушення вимог щодо якості послуг та вести облік вимог (претензій), які пред’являє Споживач у зв’язку з допущеними порушеннями умов Договору.

5.2.8. Зразу після усунення порушень з боку Споживача поновлювати надання послуг.

5.2.9. Відшкодувати збитки та іншу шкоду, заподіяну Споживачеві внаслідок недоліків у наданні послуг, у розмірі і порядку, які визначені законодавством та умовами Договору.

6. Відповідальність сторін

6.1. Споживач несе відповідальність:

6.1.1. За прострочення терміну платежів за надані послуги – шляхом сплати неустойки (пені) з розрахунку ____________ несплаченої суми за кожний день прострочення, але не більше ніж ________ відсотків загальної суми боргу, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

6.1.2. За порушення законодавства про відходи – відповідно до чинного законодавства.

6.2. Виконавець несе відповідальність:

6.2.1. У разі порушення установлених цим Договором термінів надання послуг та зниження їх якості – шляхом зменшення розміру плати за фактично надані послуги та сплати Споживачеві неустойки в розмірі _______ відсотків від вартості послуг за кожний день прострочення, яка за згодою Споживача враховується при іншій оплаті подібних послуг.

6.2.2. За шкоду, заподіяну життю, здоров’ю, майну Споживача та навколишньому природному середовищу, що виникла під час надання послуг, – шляхом повного її відшкодування в порядку і розмірах, установлених законодавством.

6.2.3. У разі порушення прав Споживача, ненадання необхідної достовірної та своєчасної інформації, зміни умов Договору в односторонньому порядку – згідно із Законом України “Про захист прав споживачів” та іншим законодавством.

6.2.4. За порушення законодавства про відходи – відповідно до чинного законодавства.

6.2.5. Виконавець не відповідає за невиконання умов цього Договору або за допущені недоліки, якщо доведе, що вони виникли з вини самого Споживача або внаслідок форс-мажорних обставин (землетрус, повінь, ураган тощо).

Соседние файлы в папке Захарченко-1