Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
18.6 Кб
Скачать

Відходи будівництва

Written By: admin - Май• 19•12

Перш ніж зробити класифікацію відходів будівництва, спочатку з’ясуємо, що розуміється під «відходами будівництва», або «будівельними відходами». Законодавство про відходи не містить визначення зазначеного виду відходів. Виділення відходів будівництва в один вид вироблено за ознакою виду діяльності — «будівництво», яке включає в себе нове будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонт будівель та споруд, реставраційно-відновлювальні роботи. Тому коли говорять про відходи будівництва (або будівельних відходах), то розуміють, що це відходи, які утворилися тільки при проведенні будівельних робіт. Дане визначення потрібно пам’ятати при аналізі Класифікатора відходів, що утворюються в Республіці Білорусь, затвердженого постановою Мінприроди РБ від 08.11.2007 № 85 (далі — Класифікатор відходів), де немає окремого вказівки на «відходи будівництва» (примітка 1), а є найменування відходів, які можуть утворитися тільки при будівництві (наприклад, «відходи старої штукатурки») і в т.ч. при будівництві (наприклад, «бій цегли силікатної» (примітка 2)).

 

Але організаціям, що здійснюють будівництво, при отриманні документів, необхідних законодавством про відходи, потрібно врахувати, що крім власних відходів будівництва у них можуть утворюватися відходи від допоміжних, що не відносяться до будівництва виробництв. Наприклад, відходи, що утворюються від експлуатації та обслуговування власного автотранспорту, відходи, що утворюються на складі будівельних матеріалів, в адміністративному приміщенні і т.д.

 

Аналіз Класифікатора відходів дозволяє зробити висновок про те, що переважно відходи будівництва вказані в блоці III «Відходи мінерального походження», а саме в підгрупі Г «Інші тверді мінеральні відходи» групи I «Відходи мінерального походження (виключаючи відходи металів)» і в підгрупі А «Інші відходи мінерального походження, включаючи відходи рафінування продуктів» групи III «Інші відходи мінерального походження, включаючи відходи рафінування продуктів» зазначеного блоку.

 

Крім того, є відходи з інших блоків Класифікатора відходів, які можуть утворюватися при будівництві. Тому в кожному конкретному випадку (виду будівництва) необхідно на підставі проектно-кошторисної документації визначити номенклатуру відходів, що утворюються з використанням Класифікатора відходів.

 

Для орієнтиру будівельних організацій пропонуємо вибірку відходів з Класифікатора відходів, які можуть утворюватися при будівництві.

http://remont-doma.16mb.com/?p=9

Соседние файлы в папке Захарченко-1