Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
менеджмент.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
175.62 Кб
Скачать

Висновки

Таким чином, операційний менеджмент – це управління виробничими процесами, які спрямовані на перетворення ресурсів на товари й послуги. Процес перетворення вимагає організації. Завдяки взаємозв’язку з виробництвом операційний менеджмент часто називають менеджментом виробничих операцій.

Операційний менеджмент охоплює всю сукупність управлінських рішень, що забезпечують досягнення підприємством встановлених цілей його функціонування. Завданнями операційного менеджменту є постачання, виробництво, реалізація, фінансування, інвестування. Операційний менеджмент - це усі види діяльності, зв'язаної з навмисним перетворенням (трансформацією) матеріалів, інформації чи покупців.

Операційний менеджмент полягає в ефективному і раціональному управлінні будь-якими операціями. Ступінь участі в них фізичних товарів, по великому рахунку, не важлива. Теорія однаково застосовна як для лікарняної палати або страхової контори, так і для заводського цеху чи фабрики.

Без правильного застосування принципів операційного менеджменту організація може бути прибутковою лише завдяки щасливій випадковості. Або вона зовсім випадково зробила все так, як треба, або конкуренти ненабагато кращі за неї. У будь-якому випадку малоймовірно, що таке везіння буде продовжуватися вічно.

Список використаної літератури

  1. Виханский О.С., Наумов А.И. Менеджмент: Учебник. – М.: Гардарики, 2012. – 528 с.

  2. Гэлловэй Л. Операционный менеджмент. Принципы и практика. – СПб.: Питер, 2000. – 320 с.

  3. Козловский В.А., Маркина Т.В., Макаров В.М. Производственный и операционный менеджмент: Учебник. – СПб.: Специальная литература, 2008. – 365 с.

  4. Курочкин А. С. Операционный менеджмент. - К. : МАУП, 2000. - 144с.

  5. Оперативный менеджмент [Электронный ресурс] . - Доступ к ресурсу: http://sbmanagement.narod.ru/om1.html

  6. Школа І.М., О.В.Михайловська. Операційний менеджмент: Практикум. – Чернівці: Книги – ХХІ, 2004. – 376 с

  7. Яременко О. Операционный менеджмент. – Харків: Фолио, 2002. – 231с.

23